Sănătate

Ora de sănătate – lansarea proiectului Junior Achievement România dezvoltat în parteneriat cu Rețeaua REGINA MARIA

5000 de elevi de școală primară din 12 localități participă la proiectul Ora de sănătate cu scopul de a învăța și pune în practică obiceiuri pentru o viață sănătoasă – îngrijire personală, prevenția bolilor, alimentație corectă și activitate fizică

JA România lansează, în parteneriat cu Rețeaua REGINA MARIA, proiectul „Ora de sănătate”, dedicat educației elevilor din clasele primare pentru promovarea unui stil de viață sănătos, prevenirea bolilor cronice și activitate fizică susținută.

În cadrul proiectului, elevii beneficiază în acest an școlar de instrumente educaționale și activități learning by doing care încurajează formarea de atitudini și obiceiuri sănătoase, într-o abordare integrată: îngrijire personală, prevenția bolilor, alimentație și mișcare.

Proiectul include 24 de tipuri de activități dezvoltate în acord cu recomandările curriculare pentru disciplina opțională „Educație pentru sănătate” și disponibile sub forma unui kit educațional adaptat învățării mixte, și mai necesar în contextul actual: la școală, prin instrumente de lucru în format tipărit, și online, prin resurse disponibile pe platforma LMS JA Inspire™. Din semestrul al doilea, toate materialele vor fi integral adaptate studiului online.

„Ne doream de foarte mult timp să implementăm un astfel de proiect în școli. REGINA MARIA investește deja în programe de formare pentru medici și asistente, educația fiind una dintre valorile noastre de bază. Implicarea într-un program școlar pentru sănătate și prevenție a venit ca un pas firesc și ne bucurăm că am găsit în JA România un partener cu o experiență solidă și cu logistica necesară derulării acestui curs.

Singura șansă ca oamenii să fie mai sănătoși pe termen lung este să fie educați de mici. Conform rapoartelor europene, 62% dintre afecțiunile foarte grave ale românilor sunt cauzate, printre altele, și de alimentația deficitară și lipsa activității fizice. În plus, incidența obezității la copii este în continuă creștere; studiile din urmă cu câțiva ani arătau că 1 din 6 adolescenți este supraponderal sau obez. Există o nevoie fundamentală de a introduce încă din școala primară ore de educație pentru sănătate, pentru ca cei mici să conștientizeze cum pot avea grijă de corpul și de sănătatea lor, prin igienă, alimentație și mișcare. Doar așa putem avea adulți corect informați, responsabili și preocupați de sănătatea lor.”, susține Greta Redeleanu, Marketing Director al Rețelei REGINA MARIA.

În cadrul Orei de sănătate, elevii analizează importanța acțiunilor de îngrijire personală și igienă și rolul acestora în prevenirea bolilor, învață să facă alegeri alimentare echilibrate, descoperă modul în care mișcarea și activitățile fizice le pot crea o stare de bine, identifică alternative la activitățile desfășurate în fața ecranului și exersează gestionarea emoțiilor și comportamente pozitive.

Toate acestea cu scopul de a le stimula elevilor preocuparea și comportamentul responsabil pentru starea de bine proprie și a celorlalți, de a-i încuraja să devină agenți ai schimbării la școală și acasă și de a-i învăța cum să implice membrii familiei ca parteneri ai practicilor de viață sănătoasă.

Într-o primă etapă, proiectul se derulează în perioada noiembrie 2020-iunie 2021, în școli din București, Bacău, Brașov, Cluj-Napoca, Constanța, Craiova, Iași, Pitești, Ploiești, Târgu Mureș, Timișoara și Tulcea. În anii următori, acesta urmează să fie extins, pentru a ajunge la cât mai mulți copii din întreaga țară.

Despre Junior Achievement (JA) România

Junior Achievement România, organizație nonprofit, a fost fondată în anul 1993 și este parte a JA Worldwide® USA și JA Europe. Junior Achievement este cea mai mare organizație internațională de educație antreprenorială, economică, financiară și STEM, de orientare profesională, sănătate și dezvoltare a abilităților pentru viață, programele sale fiind urmate în 40 de țări din Europa și peste 100 din lume. În România, programele JA de tip „learning by doing“ și „project based”, adaptate învățării hibride, sunt urmate anual de peste 230.000 de elevi și studenți din peste 1.670 de instituții de învățământ și se desfășoară local în parteneriat cu Ministerul Educației Naționale, instituțiile de învățământ și comunitatea de afaceri. În 2019, Junior Achievement a celebrat 100 de ani de existență, iar în 2020, organizația s-a poziționat pe locul 7 în topul NGO Advisor, dedicat celor mai importante 500 de ONG-uri la nivel mondial.

https://www.jaromania.org/programe

Despre REŢEAUA DE SĂNĂTATE REGINA MARIA

Rețeaua de sănătate REGINA MARIA este lider în calitatea serviciilor medicale din România, fiind singurul furnizor care deține trei spitale cu acreditări internaționale. Prin cele 12 acreditări obținute de la instituții internaționale de prestigiu – o performanță unică în Europa Centrală și de Est, REGINA MARIA demonstrează constant angajamentul său pentru excelența medicală și siguranța îngrijirii pacienților.

În 2020, compania aniversează 25 de ani de la înființare, fiind primul furnizor important de servicii medicale private din țara noastră. În acești ani, REGINA MARIA a pus bazele unui sistem medical modern, axat pe patru piloni de dezvoltare: performanță medicală, investiții în infrastructură, formarea generațiilor de mâine și inovație digitală. Cu o prezență proprie în 20 de județe și acoperire națională prin intermediul celor 310 clinici partenere, compania oferă servicii complete de spitalizare și chirurgie, maternitate, policlinică, imagistică, laborator și stocare de celule stem, unui număr de peste 4.2 milioane de pacienți.

De asemenea, toți pacienții Rețelei de sănătate REGINA MARIA pot accesa serviciile medicale de care au nevoie și online, prin Clinica Virtuală.

Interesul pentru educație face parte din valorile de bază ale Rețelei. Până acum, REGINA MARIA a investit în programe de formare a specialiștilor în chirurgie minim-invazivă și, mai recent, a lansat primul program academic dedicat asistenților medicali, în parteneriat cu o universitate internațională de renume. Implicarea într-un program școlar pentru sănătate și prevenție a venit ca un pas firesc în acest context. Copiii de azi au astfel șansa să devină adulții informați și responsabili de mâine.

https://www.reginamaria.ro/primii25

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button