Sănătate

Raed Arafat mesaj cu subanteles pentru Theodora Benedek?

Prof. Univ. Dr. Theodora Benedek a fost invitata Duminică, 16 februarie 2020, la Digi 24, intr-o emisiune legată de Ordonanța de Guvern care garantează dreptul pacientului de alege cel mai bun medic și cel mai bun spital unde se tratează.

In replica, dr. Raed Arafat – șeful Departamentului pentru Situații de Urgență din cadrul Ministerului de Interne, a transmis un mesaj pe reteaua de socializare Facebook:

Ma bucur ca vad din ce in ce mai multe dezbteri pe OUG cu sanatatea insa din pacate aceste dezbateri sunt cam tardive.

Am vazut dezbaterea de la Digi24 si este bine ca astfel de discutii sa existe. Am vazut si alte dezbateri in ultimele cateva zile la care au participat diferite persoane prezentand punctul lor de vedere, asa cum am facut si eu personal si voi mai face.

Important insa la aceste dezbateri este ca participantii sa-si declare ce conflicte de interese au. De exemplu, nu poti veni sa spui ca esti pentru liberalizarea sistemului sanitar si ca iti place de OUG-ul respectiv in calitate de sef de clinica de cardiologie in sectorul public si sef de comisie consultativa la MS, cand ai afacere de familie in domeniul cardiologiei interventionale in sectorul privat, doar la un kilometru de spitalul la care lucrezi, urmand cu certitudine ca afecerea ta sa beneficieze direct de prevederile OUG cu programele si cu actiunile prioritare pentru pacientul critic destinate sectorului comercial. Macar spune ca reprezinti ambele sectoare, ca asa este mai corect.

Este normal ca fiecare din cei care vin cu pareri sa declare ce conflicte de interese are si ce relatii are cu sectorul comercial, iar cei care reprezinta pacientii ar trebui sa-si declare doua lucruri si anume ce surse de finantare au avut pana acum si cati pacienti i-au mandatat sa le reprezinte.

Astfel dezbaterile ar fi mult mai corecte si transparente in fata publicului!

Facebook: Raed Arafat

https://www.facebook.com/DrRaedArafat/posts/3504007972959385

 

Sursa foto articol: https://www.facebook.com/TheodoraBenedek/

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button