Sănătate

SOCIAL MED ȘI DAS TÂRGU MUREȘ, ÎMPREUNĂ ÎN LUPTA ÎMPOTRIVA ADICȚIILOR

ÎMPREUNĂ ÎN LUPTA ÎMPOTRIVA ADICȚIILOR

Consumul şi traficul ilicit de droguri sunt două flageluri care rămân provocări majore la nivel național şi împotriva cărora se duce o luptă neîntreruptă.
Problema globală a drogurilor prezintă o provocare cu mai multe faţete care atinge vieţile a milioane de oameni din întreaga lume.

În fiecare an, 26 iunie este marcată, la nivel mondial, Ziua Internaţională de Luptă Împotriva Abuzului şi Traficului Ilicit de Droguri.
Asociația Social MED și Direcția de Asistență Socială Târgu Mureș au incheiat astăzi, 26 iunie 2024, un protocol de colaborare, de susținere reciprocă în lupta pe care o duc împotriva adicțiilor (alcool, droguri etc.).

În baza acestui protocol, Asociația Social MED și DAS Târgu Mureș își vor promova reciproc acțiunile, proiectele, programele în care sunt implicate. Nu în ultimul rând, cele două entități își vor transmite reciproc datele, pentru ca oamenii care apelează la una dintre acestea să beneficieze de sprijin – servicii de asistență socială, servicii sociale complementare integrate, respectiv tratament de specialitate.
Protocolul a fost incheiat in baza Legii 292/2011 privind asistența socială, pe 2 ani, cu posibilitate de prelungire.

Centrul Social Med, este primul centru de reabilitare și tratament al adicțiilor acreditat din România, iar din luna martie a acestui an a tratat peste 20 de cazuri de pacienți cu adicții.

Cu deosebită considerație,
Oana MUNTEAN – președinte Asociația Social MED

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button