Echipa PNLPoliticăSocial

Ervin MOLNAR, deputat PNL: „Piața muncii revine la nivelul dinaintea pandemiei!”

Constat cu bucurie că viața românilor revine, încet-încet, la nivelul de dinaintea pandemiei, fapt certificat de situația actuală din mai multe domenii de activitate. Unul dintre sectoarele în care s-au înregistrat progrese semnificative în prima jumătate a acestui an este piața muncii.

Astfel, un studiu de specialitate indică peste patru milioane de aplicări efectuate pe o platformă de locuri de muncă, fapt ce demonstrează atât disponibilitatea angajatorilor, cât și interesul celor ce vor să se angajeze. Pe respectiva platformă de profil au fost publicate în acest an 150.000 de locuri de muncă, iar pentru a găsi oamenii potriviți pe funcțiile disponibile companiile au contactat deja 430.000 de candidați din cei un milion activi.

Demn de remarcat este că și în ceea ce privește veniturile românilor sunt semne încurajatoare, administrația liberală a țării mizând pe soluții evidente de redresare și de dinamizare a calității vieții populației. Studiile de specialitate indică creșteri salariale în acest an în toate domeniile de activitate, cele mai mari fiind în agricultură și zootehnie, unde se înregistrează un plus de 46% față de a doua jumătate a anului trecut. Topul este completat de sectoarele Educație & Training și Administrativ & Secretariat, cu creșteri salariale de aproximativ 40%.

Cifrele prezentate reprezintă consecința folosirii judicioase de către Guvernul PNL a bugetului de stat pentru anul trecut. Executivul condus de Ludovic Orban și-a asumat salvarea locurilor de muncă ale românilor, grav afectate de efectele pandemiei. A reușit cu brio acest deziderat, prin susținerea financiară a salariilor românilor aflați luni de zile în șomaj tehnic.

De asemenea, măsurile dispuse de fostul prim-ministru Orban au avut consecințe pozitive pentru toți românii. Prețurile nu au explodat, dimpotrivă, iar în ciuda celor două mari crize suprapuse, criza sanitară și criza economică, rata inflației s-a menținut la un nivel mai scăzut decât în guvernarea anterioară.

În concluzie, după prima jumătate a acestui an România se află într-o situație generală mult mai bună decât estimările inițiale, favorizată de măsurile luate de Guvern pentru susținerea economiei și a românilor

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button