Echipa PNLPoliticăSocial

La Mulți Ani acestor eroi tăcuți ai noștri! La Mulți Ani, pompieri mureșeni! La Mulți Ani, pompieri români!

Aniversarea Zilei Pompierilor din România la 13 septembrie îmi oferă deosebitul prilej de a readuce în memorie faptele eroice ale bravilor ostași pompieri, care, în anul 1848, au intrat pentru totdeauna în cartea de aur a eroilor neamului și au înscris astfel, cu propriul sânge, o memorabilă pagina de eroism și glorie militară.

În vremurile care au urmat, pompierii au dat în nenumărate rânduri dovezi de eroism si spirit de sacrificiu, participând activ, ca apărători ai vieții cetățenilor în lupta împotriva incendiilor, dar și ai patriei, cu arma în mână, la toate momentele cruciale care au creionat făurirea și dezvoltarea României moderne.

În spiritul aceleiași glorioase tradiții, pompierii militari, ca și colegii lor civili, și-au onorat uneori cu prețul sacrificiului suprem misiunile umanitare de apărare a vieții și bunurilor oamenilor, împotriva efectelor distrugătoare ale incendiilor, catastrofelor, calamităților și a altor situații de risc.

Prin munca de zi cu zi, prin disciplina, pasiunea și competența lor, pompierii militari și civili români merită cu prisosință prețuirea, stima și respectul fiecăruia dintre noi.

Apreciez și remarc înaltul profesionalism al cadrelor și forțelor de intervenție din cadrul IGSU, care, alături de alte structuri ale MAI, acționează constant și dinamic pentru limitarea și înlăturarea pagubelor generate de dezastre ce au loc, din păcate, cu o frecvență destul de mare în toate zonele țării.

Nu în ultimul rând, salut prestația extraordinară a pompierilor militari români din misiunile de stingere și înlăturare a efectelor incendiilor catastrofale din Grecia, unde aceștia și-au demonstrat din plin înaltul profesionalism și capacitatea de acțiune, fiind elogiați de toată lumea.

Cu ocazia aniversării Zilei Pompierilor din România, îmi exprim mulţumirea şi recunoştinţa și față de bravii salvatori din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Horea” al judeţului Mureş, demni urmași ai ostaşilor pompieri români, care, în 13 septembrie 1848, au scris o pagina de devotament şi demnitate naţională în confruntarea din Dealu Spirii.

 

Deputat PNL,

Ervin MOLNAR

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button