Social

Pretul la benzina va cobora sub un prag psihologic

Prețul benzinei va scădea sub 5 lei/l în mai multe din benzinăriile OMV Petrom.

În acest weekend, prețul benzinei va scădea sub 5 lei/l în mai multe din benzinăriile OMV Petrom, efect al eliminării supraaccizei și al prăbușirii cotațiilor internaționale ca urmare a epidemiei de coronavirus, adăugându-se și promoțiile de weekend ale companiei, relevă informații Profit.ro.

Dacă la finalul lunii decembrie, în medie, un litru de benzină costa 5,6 lei, iar unul pe motorină 5,75 lei, în urma eliminării supraaccizei și a prăbușirii cotațiilor internaționale în urma epidemiei de coronavirus, în acest weekend, șoferii vor putea cumpăra benzină cu mai puțin de 5 lei/l.

Astfel, sâmbătă și duminică, la stația din Șoseaua Alexandriei, prețul benzinei va coborî sub nivelul de 5 lei/l, mai exact 4,98 lei/l, iar cel al motorinei va ajunge la 5,15 lei/l. Benzinăriile Lukoil și Rompetrol din apropierea stației OMV Petrom practicau vineri prețuri de 5,06 lei/l, respectiv 5,07 lei/l la benzină și 5,2, respectiv 5,24 lei/l la motorină. Ieftinirile ar fi putut fi și mai ridicate, dacă distribuitorii de carburanți ar fi transferat în prețul la pompă întregul efect al reducerii accizei de pe 1 ianuarie, de 45 de bani/l.

Stire preluata de pe: https://www.profit.ro/stiri/social/atentie-pretul-benzinei-scade-sub-5-lei-l-in-urma-eliminarii-supraaccizei-si-a-prabusirii-cotatiilor-internationale

 

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button