Social

„Priveste Orasul” si-a desemnat castigatorul. Instalatia arhitecturala temporara din Piata 700, Timisoara, gata de vizitat din 16 octombrie

Accentuarea potentialului nefolosit al unui spatiu public este misiunea asumata de Ordinul Arhitectilor – Filiala Timis, prin programul „Priveste Orasul”. Viziunea pe termen lung a proiectului include crearea unor interventii urbane (instalatii, evenimente sau workshop-uri) care sa adune laolalta utilizatorii unui spatiu si sa ofere raspunsuri asupra calitatii spatiului public.

Luand toate acestea in considerare, Ordinul Arhitectilor din Romania – Filiala Timis a propus un concurs de idei pentru Piata 700, la care au putut inscrie proiecte persoane din Romania, Serbia si Ungaria. Scopul concursului a fost selectarea unei solutii pentru o instalatie arhitecturala temporara care sa anime si sa ajute la regenerarea Pietei 700, potentand valentele de spatiu public. Astfel, rezultatul dorit va fi modificarea perceptiei asupra Pietei 700 printr-o interventie care sa permita o interactiune pozitiva a utilizatorilor cu spatiul.

Apelul de idei a totalizat 14 proiecte inscrise, iar organizatorii au acordat trei premii (marele premiu si doua mentiuni):

Premiul I, in valoare de 5.000 euro, acordat proiectului castigator „Plan inclinat”, realizat de catre Raul – Dan Ardelean, Alexandru Moldovan, Andrei Barbu, Danut Mario Cacu, Dragos Toaca

Doua mentiuni in valoare de 500 euro fiecare, acordate proiectelor:

  • „A Pile of Garbage – The Flower Kiosk” realizat de catre Roberta Frumuselu, Eduard Untaru, Cosmin Georgescu
  • „30k Tower” realizat de catre Cosmin O. Galatianu, Andrei Theodor Ionita, Cosmin Georgescu, Octavian Birsan, Cristian Besliu

Deschiderea oficiala va avea loc sambata, 16 octombrie, la ora 17:00, in Piata 700. Expozitia celor 14 proiecte inscrise va fi disponibila intre 16 si 31 octombrie, iar instalatia castigatoare va ramane in Piata 700 si va fi completata, in primavara lui 2022, de o interventie permanenta.

Apelul de idei „Priveste Orasul” este organizat de Ordinul Arhitectilor Timis – Filiala Timis in colaborare cu Asociatia Timisoara 2023.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button