Social

S-a incheiat cea mai frumoasa campanie Zurli pentru copiii bolnavi de cancer, Ziua Esarfelor Colorate

Pe 12 octombrie, romanii si-au aratat solidaritatea fata de copiii din sectiile de oncopediatrie din tara, alaturandu-se campaniei initiate de Mirela Retegan si Gasca ZurliZiua Esarfelor Colorate.

In ziua in care Zurli a implinit 14 ani de existenta, romanii au purtat esarfe colorate, manifestandu-si astfel suportul fata de cei mai curajosi copii ai Romaniei, piticii care poarta zi de zi o branula prin care li se administreaza nu doar tratamentul, ci si speranta ca intr-un final va fi bine.

In fata bolii au avut, cel putin pentru o zi, o armata de ingeri deghizati in oameni care au purtat special pentru ei esarfe colorate. Sute de oameni au donat in campania de pe Galantom si alte cateva zeci au licitat esarfe donate de 55 de persoane publice, artisti, vedete si oameni de afaceri din Romania.

Ziua Esarfelor Colorate Timisoara
Ziua Esarfelor Colorate Timisoara
Ziua Esarfelor Colorate Targu Mures
Ziua Esarfelor Colorate Targu Mures
Ziua Esarfelor Colorate Iasi 1
Ziua Esarfelor Colorate Iasi 1
Ziua Esarfelor Colorate Craiova
Ziua Esarfelor Colorate Craiova
Ziua Esarfelor Colorate Bucuresti 1
Ziua Esarfelor Colorate Bucuresti 1
Ziua Esarfelor Colorate Bucuresti 2
Ziua Esarfelor Colorate Bucuresti 2
Ziua Esarfelor Colorate 2
Ziua Esarfelor Colorate 2

Mai mult decat atat, mii de oameni au parcurs drumul virtual al esarfelor alaturi de cele trei echipe Zurli, care au dus darurile copiilor din cele opt orase, un drum presarat cu multa emotie. Echipele Iubire, Generozitate si Fericire au ajuns cu pachete la copiii din sectiile de oncopediatrie ale spitalelor din Craiova, Constanta, Iasi, Timisoara, Cluj Napoca, Targu Mures, Brasov si Bucuresti.

Campania Ziua Esarfelor Colorate si-a propus ca, in ziua de 12 octombrie, cand Gasca Zurli a sarbatorit 14 ani de existenta, sa asigure 1.000 de kituri de toamna pentru toti copiii internati in sectiile de oncopediatrie din tara. Campania initiata de Mirela Retegan si sustinuta de Fundatia Noua Generatie si-a atins obiectivul, iar finalul campaniei a regasit-o pe Mirela Retegan, fondatorul Zurli, in curtea spitalelor din capitala, cu pachete pentru micii pacienti de la Institutul Oncologic Bucuresti, Institutul Clinic Fundeni, Spitalul Marie Curie si centrul Robanescu.

S-au alaturat campaniei personalitati recunoscute pe scena publica din Romania, modele pentru romani, oameni precum Andreea Raducanu, Mihaela Geoana , Andreea Esca, Diana Cosmin, Ana Morodan, Otilia Ostrovsky, Anna Lesko, Petronela Rotar, Ioana Ginghina, Camelia Sucu, Irina Spirlea, Alina Popa, Narcisa Suciu, Lorena Buhnici, Raluca Moianu, Irina Binder, Printesa Urbana – Ioana Chicet Macoveiciuc, Paula Chirila, Catalina Porumbel, Delia Matache, Olga Gudynn, Mihaela Calin, Anamaria Ionescu, Oana Roman, Simona Gherghe, Andreea Balan, Gina Pistol, Lora, Sorina Dumitrescu, Mirela Bucovicean, Monica Cadogan, Oana Moraru, Raluca Michailov, Elvira Deatcu, Andreea Paul, Maria Obretin, Anca Sigartau, Sore, Paula Seling, Andreea Berecleanu, Ioana Maria Moldovan, Andreea Remetan, Daciana Sarbu, Ileana Badiu, Atena Boca, Stephan Pelger, Nadine, Laura Olaru, Irina Fodor, Ionela Nastase, Amalia Nastase, Alina Sorescu, Cristina Ghivnici, Cristina Stanciulescu.

Am avut nevoie de ajutor in spitalele din tara si ne-am bucurat de sustinerea Asociatiei Little People, Asociatia Daruieste Aripi si Asociatia Magic (MagiCAMP). Sunt asociatii cu care Mirela Retegan si Gasca Zurli au mai colaborat cu success si in trecut.

“Suntem alaturi de prietenii nostri de la Gasca Zurli ori de cate ori concep un nou proiect dedicat copiilor bolnavi de cancer. Impreuna cu colegii mei din cadrul Asociatiei Little People Romania am fost martori la bucuria resimtita de copiii internati in cadrul sectiilor de oncopediatrie din tara atunci cand au primit cadourile pregatite cu grija si atentie de personajele Zurli. Abia asteapta sa finalizeze tratamentul si sa poata intalni personajele la un concert Gasca Zurli. Pana atunci se bucura sa ii urmareasca la televizor sau in mediul online, aceasta fiind contactul cu lumea din afara zidurilor de spital. Vom continua sa fim alaturi de copiii bolnavi de cancer in fiecare zi, facilitand implementarea unor proiecte de suflet, pentru ca experienta cancerului sa fie mai usoara si pentru ca acesti copii sa isi traiasca in continuare copilaria chiar daca sunt izolati in spital. Multumim tuturor celor care ne sunt alaturi! Multumim Gasca Zurli!”, Laura Raducan, psiholog Asociatia Little People Romania.

“Cadourile oferite copiilor bolnavi de cancer din Constanta din partea Gastii Zurli au generat muuuulta voie buna si pupici cu sclipici. Amalia ne-a zis dupa ce a probat pijamalutele: „Chiar nu ma asteptam sa primesc cadou de la Gasca Zurli! Ce draguti ca s-au gandit si la mine!”, ne-a transmis Alina Patrahau, fondatoarea Asociatiei Daruieste Aripi.

Au pus umarul ca proiectul sa ajunga la final Anca Dinu si Comunitatea Mamprenoarelor din Cluj Napoca, Bianca Morariu, Bianca Potyesz si comunitatea MMTCG din Timisoara, Ana Maria Micu si Asociatia Copil Unicat din Sibiu, Dana Lupsa si asociatia Happy Moms Brasov.

Ziua Esarfelor Colorate este o campanie initiata de Mirela Retegan, femeia care de 10 ani le aduce bucurie copiilor care se lupta cu cea mai urata boala din lume. Mirela si-a propus sa ii ia sub aripa ei pe micii eroi, iar de cateva ori pe an organizeaza campanii dedicate lor, prin care le reaminteste oamenilor ca binele este ceva ce se invata pas cu pas, ca in loc sa ramanem indiferenti fata de durerea si neputinta acestor copilasi, putem alege sa le facem cate o mica bucurie.

Prima editie a campaniei a ajuns la final, insa Mirela promite ca anul viitor aceasta sa creasca si sa aduca si mai multa bucurie in jur.

Parteneri ai Zilei Esarfelor colorate: CEC Bank, Aqua Carpatica Kids, Sofiaman, Liloo, Zdrovit, DS Market, Sweeteria, Worwag Pharma.

Un proiect comunicat cu sprijinul NO.MAD Talks.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button