Social

Spirite încinse la Azilul de Noapte din Tg. Mureș!

Mai mulți locatari de la Adăpostul de Noapte din Târgu Mureș sunt nemulțumiți că trebuie să părăsească unitatea după ce Primăria a anunțat că urmează o serie de lucrări, care vor dura circa 3 luni.

Oamenii spun că nu găsit nici o soluție pentru a găsi adăpost, iar ofertele venite din partea Direcției de Asistență Socială nu sunt convenabile. Unii cer ca statul să-i ajute să plece la muncă în străinătate pentru că salariile oferite de angajatorii români sunt prea mici:

Reprezentanții edililor locali spun că municipalitatea a venit cu oferte de locuințe și locuri de muncă pentru persoanele găzduite în Adăpostul de Noapte, însă au primit doar refuzuri.

Purtătorul de cuvânt al Primăriei Târgu-Mureș, Cosmina Pașcan:

 Pentru persoanele găzduite în Centru, Direcția de Asistență Socială din cadrul Primăriei Municipiului Târgu-Mureș a găsit oferte de muncă la agenți economici în Râmnicu Vâlcea, care au garantat locuri de muncă, contracte individuale de muncă, salariul, transport și cazare gratuită, precum și un avans pentru asigurarea hranei, dar beneficiarii Centrului Social-Adăpost de Noapte au refuzat. De asemenea, acestora li s-a propus mutarea lor în diverse locuințe aflate sub egida parohiilor din oraș sau în centre de îngrijire ale DGASCP.

Nemulțumiții spun că în Azilul de Noapte din Târgu-Mureș sunt găzduite peste 160 de persoane, dintre care 50 sunt copii. Edilii locali susțin însă că anul acesta au fost găzduite 65 de persoane, din care 29 de adulți și 36 de copii. O parte au beneficiat de locuințe sociale, din care au fost evacuați pentru neplată.

Din octombrie, după renovare, doar 52 de persoane singure vor mai beneficia de serviciile adăpostului.

Cristina Bulbvescu

The post Spirite încinse la Azilul de Noapte din Tg. Mureș! appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Spirite încinse la Azilul de Noapte din Tg. Mureș!

Credit autor: MIRELA ROTAR.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button