Gimnastică artistică: 5 seniori și 5 juniori la Europenele masculine de la Berna

gimnastica artistica 5 seniori si 5 juniori la europenele masculine de la berna

marius_berbecarRomânia va concura cu 5 seniori și 5 juniori la ediția 2016 a Campionatelor Europene de gimnastică masculină găzduită de Berna între 25 și 29 mai, competiție la care și-au anunțat participarea aproape 500 sportivi din 37 de țări, potrivit site-ului Federației Române de Gimnastică.

Din lotul de seniori, antrenat de Ioan Suciu, Ștefan Gal și Ionuț Corlaci, fac parte Marian Drăgulescu, Marius Berbecar, Cristian Bățagă, Andrei Muntean și Vlad Cotuna, care, în aceeași componență, plus Andrei Ursache, s-a clasat pe locul 5 la turneul preolimpic de la Rio de Janeiro și a ratat calificarea la JO 2016.

Lotul de juniori, condus de antrenorii Cornel Burduhosu și Adrian Ianculescu, este compus din Iosif Costea, Rafael Szabo, Eduard Gavrilă, Cătălin Drunea și Alexandru Bănicioiu.

În concursul rezervat seniorilor participă 323 de gimnaști din 37 de țări, iar în cel al juniorilor s-au înscris 165 de sportivi din 37 țări. Din delegația română mai fac parte Eugen Cățean și Dan Grecu, în calitate de arbitri.

Competiția debutează miercuri 25 mai cu calificările din concursul juniorilor, iar joi intră seniorii în concursul de calificare. Vineri este programată finala la individual compus juniori. Seniorii, care nu au finala la individual compus, vor evolua sâmbătă în finala pe echipe, iar duminică se dispută finalele pe aparate la juniori și seniori.

În 2015, la Europenele de la Montpellier, Marius Berbecar a cucerit argintul la paralele.

Componența lotului feminin, care va participa la CE de la Berna (1-5 iunie), va fi comunicată după 2 mai, informează FR de Gimnastică.

Sursa Agerpres

Post-ul Gimnastică artistică: 5 seniori și 5 juniori la Europenele masculine de la Berna apare prima dată în Stiri din Mures, Stiri Targu mures – Liderul presei muresene.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Gimnastică artistică: 5 seniori și 5 juniori la Europenele masculine de la Berna

Credit autor: Mihai Veres.

Recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.