Sport

Noul regulament de handbal dezavantajează spectacolul, susține Andreas Wolff

Noua regulă din handbal care permite unui portar să părăsească poarta nu prezintă interes pentru public, a declarat recent portarul Andreas Wolff, campion european cu Germania în luna ianuarie.

”Este incredibil de lipsită de interes pentru spectatori. Nu este în spiritul acestui sport să vezi în permanență șuturi într-o poartă goală”’, a spus handbalistul într-un interviu acordat pentru Sky, citat de sport1.de.

În campionatul Germaniei, Andreas Wolff a marcat primele sale trei goluri din Bundesliga împotriva echipei Bergischer HC, miercuri. Formația THW Kiel s-a impus cu 31-25, marcând 11 goluri în poarta goală, părăsită de portarul echipei adverse.

Reamintim că, începând cu 1 iulie, IHF (Federația Internațională de Handbal) a modificat câteva dintre regulile jocului.

A fost introdus cartonaşul albastru, care poate fi acordat după cartonașul roşu. Acesta atrage atenţia jucătorului sancţionat că i se va face raport.

Jocul pasiv se acordă mai rapid, respectiv automat după cinci-opt pase ale echipei aflate în atac, fără să arunce la poartă.

Dacă echipa care este în avantaj încearcă să păstreze rezultatul prin faulturi repetate în ultimul minut, poate fi sancţionată rapid prin eliminarea jucătorului care a faultat, care primește cartonaș roșu, iar adversarii primesc aruncare de la 7 metri.

Jucătorii accidentați, întinși pe teren, trebuie să fie scoși în afara suprafeţei de joc, pentru îngrijiri medicale. Pentru a putea reintra va trebui să aştepte trei atacuri ale propriei echipe, timp în care nu poate fi înlocuit.

Handbalistul care intră pe teren în locul portarului nu mai trebuie să poarte un tricou special. Dacă jucătorul nu iese înainte ca echipa lui să piardă mingea, atunci nu mai poate face acest lucru şi nici nu mai poate intra în semicercul portarului.

Sursa sport1.de

Foto noz.de

Post-ul Noul regulament de handbal dezavantajează spectacolul, susține Andreas Wolff apare prima dată în Stiri din Mures, Stiri Targu mures – Liderul presei muresene.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Noul regulament de handbal dezavantajează spectacolul, susține Andreas Wolff

Credit autor: redactia.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button