Știri

Capacitatea de vaccinare a ajuns la 115.000 de persoane pe zi!

Vaccinarea este singura cale de a scăpa de pandemie, iar în ultimele zile se constată o accelerare a campaniei de vaccinare. Capacitatea de vaccinare a ajuns marți, 13 aprilie, la 115.000 de persoane pe zi, de la 80.000 de persoane în urmă cu o zi. Astăzi s-au deschis încă 144 de centre de vaccinare în care va fi folosit serul Pfizer, urmând ca din 20 aprilie să mai fie deschise încă 41 de astfel de centre. În total, sunt active 1.062 de centre de vaccinare, la nivelul întregii ţări.

Interesul populației este de asemenea crescut. În ultimele 24 de ore, peste 45.000 de persoane s-au înscris în platformă pentru programare şi 62.881 de persoane au fost imunizate. România ocupă în acest moment locul 4 la nivel european în ceea ce priveşte imunizarea completă (număr de persoane vaccinate cu ambele doze) şi locul 14 la nivel mondial.

În zilele următoare, oricine dorește să se vaccineze anti-COVID se va putea prezenta, fără programare, la un centru în care se face imunizarea cu doze de la AstraZeneca care are locuri libere. 20 de centre mobile de vaccinare se vor deschide în premieră săptămâna viitoare, iar în data de 4 mai începe vaccinarea în cabinetele medicilor de familie, la nivelul întregii ţări.

În perioada următoare, așa cum a anunțat deja premierul PNL Florin Cîțu, se vor deschide centre de vaccinare la operatorii economici care au personal medical, respectiv centre mobile pentru operatorii economici care nu au personal medical. Programarea angajaţilor se va face la angajatori, nu pe platformă!

De asemenea, va demara campania de vaccinare și în rândul persoanelor din penitenciare.

Obiectivul naţional rămâne imunizarea a 70% din populaţia ţării. După atingerea acestui prag de imunizare generală, se va putea lua în discuție renunțarea la masca de protecție.

 

Ervin Molnar

Deputat

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button