Știri

Cum transformi fasolea, cartofii sau lactatele în mese nutritive și echilibrate

Beneficiile fasolei
Când ați mâncat ultima oară fasole? Dacă e fiartă corect, nu balonează și îngrașă mai puțin decât pâinea sau orezul. Scade colesterolul din sânge, are multe fibre și minerale, glucide cu absorbție lentă și proteine care țin de foame. Bunicii noștri spuneau că fasolea este carnea săracului și aveau dreptate! Toate leguminoasele precum fasole, mazăre, linte și năut conțin 20% proteine vegetale și sunt o alternativă la carne. În boabe avem ceva ce nu găsim în produsele de origine animală și anume fibre. Leguminoasele conțin un amestec de fibre solubile și insolubile care ajută la echilibrarea nivelului de glucoză și colesterol din sânge.
Tot ele, fibrele, reglează tranzitul intestinal și sunt hrană pentru bacteriile benefice din intestin, cu rol activ în imunitate. La capitolul pH, boabele se comportă diferit: avem efect alcalinizant pentru fasole, efect neutru pentru linte și efect acidifiant pentru năut. Aveți încredere în tradiții. Mai bine fasole bătută decât humus!
Pentru că e campioană la conținutul de fibre și are efect prebiotic, fasolea merită inclusă în meniu de 2 ori pe săptămână. Nu aveți timp de gătit? Atunci apelați la conserve. Au preț accesibil, sunt fierte și gata de consum.
Punctul.ro


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Cum transformi fasolea, cartofii sau lactatele în mese nutritive și echilibrate

Credit autor: Punctul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button