Echipa PNLGeneralPoliticăSocialȘtiri

Dragi mureșeni, dragi români!

Ziua națională este un moment foarte potrivit pentru introspecție. De unde am plecat, unde suntem și mai ales unde suntem în raport cu ce ne-am propus să fim.

1 Decembrie 1918 a fost un moment mare al istoriei noastre. Iar după recâștigarea libertății, în urma jertfei de sânge a poporului român din Decembrie 1989, aderarea la structurile euro-atlantice a fost cel mai important obiectiv al țării noastre.

Astăzi, putem privi înainte cu mândrie.

Organizarea la București a reuniunii șefilor diplomațiilor din țările NATO în aceste zile este o recunoaștere în sine a contribuției pe care o avem ca parteneri cu drepturi depline și totodată un semn de prețuire a poziției avute în cadrul acestei alianțe defensive în ultimii ani, inclusiv în ce privește conflictul din Ucraina.

La acest moment, sub un guvern  condus de un prim-ministru liberal, se întrezărește posibilitatea renunțării la temutul MCV – condiționalitatea cu care am fost primiți în Uniunea Europeană, legată de funcționarea statului de drept. Și, de asemenea, se întrezărește posibilitatea primirii, în sfârșit, a țării noastre în spațiul Schengen până la 1 ianuarie 2023. Acestea ar putea fi două momente care să ne prezinte ca o adevărată țară europeană, pe deplin integrată în Europa.

În timp ce sper, ca noi toți, ca situația internațională să se îmbunătățească semnificativ, am încredere că atât conflictul de la granițe, cât și ceea ce se prefigurează a fi o criză economică la nivel internațional, ne găsesc cu un stat condus de oameni responsabili și pregătiți.

 

La mulți ani, români! La mulți ani, România! Fie ca viitorul să fie așa cum ni-l dorim!

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button