Ervin Molnar, deputat: “Undă verde pentru producerea energiei regenerabile pe terenuri agricole degradate!”

IMG 20220622 WA0002

Ne adaptăm legislația la cerințele de la nivel european, în domeniul energiei regenerabile.

În calitate de Cameră decizională, Camera Deputaților a adoptat astăzi un proiect de lege inițiat de reprezentanții PNL, pentru modificarea şi completarea Legii 18/1991, care va permite construirea de parcuri pentru producerea energiei regenerabile.

Armonizarea legislației naționale cu cea europeană – Directiva UE 2018/2001 privind promovarea utilizării energiei din surse regenerabile – se face prin modificarea articolului 92 din Legea fondului funciar 18/1991, astfel încât obiectivele de investiții în domeniul energiei regenerabile să poată fi amplasate pe terenurile agricole de clase inferioare (clasele de calitate III-V), având categoria de folosinţă arabil, păşune, vii şi livezi, precum şi pe cele amenajate cu lucrări de îmbunătăţiri funciare, situate în extravilan, în baza autorizaţiei de construire şi a aprobării scoaterii definitive sau temporare din circuitul agricol.

Prin legea votată astăzi, oferim un cadru destinat autorizării și dezvoltării specificului dezvoltării facilităților de producere a energiei regenerabile facil și menit să încurajeze investițiile în domeniu.

Senatul, în calitate de primă Cameră sesizată, a adoptat proiectul de lege în şedinţa din data de 2 februarie 2022. De remarcat că toate Comisiile de specialitate sesizate din Camera Deputaților, precum și Consiliul Legislativ și Consiliul Economic și Social au avizat favorabil proiectul legislativ pe care l-am votat astăzi în plen.

Recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.