Echipa PNLGeneralPoliticăSocialȘtiri

Ervin Molnar, deputat: „Undă verde pentru producerea energiei regenerabile pe terenuri agricole degradate!”

Ne adaptăm legislația la cerințele de la nivel european, în domeniul energiei regenerabile.

În calitate de Cameră decizională, Camera Deputaților a adoptat astăzi un proiect de lege inițiat de reprezentanții PNL, pentru modificarea şi completarea Legii 18/1991, care va permite construirea de parcuri pentru producerea energiei regenerabile.

Armonizarea legislației naționale cu cea europeană – Directiva UE 2018/2001 privind promovarea utilizării energiei din surse regenerabile – se face prin modificarea articolului 92 din Legea fondului funciar 18/1991, astfel încât obiectivele de investiții în domeniul energiei regenerabile să poată fi amplasate pe terenurile agricole de clase inferioare (clasele de calitate III-V), având categoria de folosinţă arabil, păşune, vii şi livezi, precum şi pe cele amenajate cu lucrări de îmbunătăţiri funciare, situate în extravilan, în baza autorizaţiei de construire şi a aprobării scoaterii definitive sau temporare din circuitul agricol.

Prin legea votată astăzi, oferim un cadru destinat autorizării și dezvoltării specificului dezvoltării facilităților de producere a energiei regenerabile facil și menit să încurajeze investițiile în domeniu.

Senatul, în calitate de primă Cameră sesizată, a adoptat proiectul de lege în şedinţa din data de 2 februarie 2022. De remarcat că toate Comisiile de specialitate sesizate din Camera Deputaților, precum și Consiliul Legislativ și Consiliul Economic și Social au avizat favorabil proiectul legislativ pe care l-am votat astăzi în plen.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button