Știri

Ioan Cotârlă, din Habic: 100 de ani de viață cu prizoneriat la ruși și luptător pe front

Veteranul de război Gheorghe Ioan Cotârlă, din satul Habic, comuna Petelea, a fost sărbătorit, duminică, la căminul cultural, de întregul sat, de autorități locale și centrale, militari,  la împlinirea vârstei de 100 de ani.

Venerabilul nostru veteran le-a mulţumit numeroşilor oaspeţi care au venit să îl sărbătorească şi le-a spus că deşi a trăit ororile celui de-Al Doilea Război Mondial, fiind şi prizonier la ruşi timp de cinci ani, s-a bucurat de o sănătate excelentă şi că această sănătate le-o doreşte tuturor.
„Mă simt foarte bine, mulţumesc invitaţilor care m-au onorat cu prezenţa astăzi. Sunt oameni buni, gospodari (…) Am stat 5 ani în lagăr de prizonieri, în Rusia, au fost ani grei (…) Cu toate acestea, nu am fost la doctor niciodată şi, în fiecare zi, beau câte ceva, beau doar puţin, nu ca să mă îmbăt. Ce să le doresc oamenilor? Să îşi îngrijească sănătatea, să nu ia patimi rele şi să se îndrepte către tot ce e bun”, a declarat Ioan Cotârlă.
Comandantul Comenduirii Garnizoanei Târgu Mureş, locotenent colonel Sergiu Colceriu, i-a înmânat veteranului o diplomă de onoare din partea comandantului Comandamentului Forţelor pentru Operaţii Speciale
„Se acordă veteranului de război Cotârlă Gheorghe Ioan, cu ocazia împlinirii venerabilei vârste de 100 de ani, în semn de preţuire pentru întreaga activitate pusă în slujba ţării şi a Armatei României, pentru contribuţia adusă la eliberarea teritoriului naţional. Acest moment jubiliar ne oferă nouă, celor ce slujim sub drapel, plăcuta ocazie de a vă transmite admiraţia noastră pentru actele de curaj şi devotamentul faţă de patrie dovedite pe câmpul de luptă. Vă dorim multă sănătate şi un sincer ‘La mulţi ani!’”, se arată pe diploma oferită de Comandamentul Forţelor pentru Operaţii Speciale.
În județul Mureș mai trăiesc 90 de veterani de război, din care 3 vor împlini în acest an vîrsta de 100 de ani, având o medie de vârstă de 96 de ani. Mai trăiesc de asemenea 2 văduve de război și 1106 văduve de veterani de război.
sursa: Agerpres

The post Ioan Cotârlă, din Habic: 100 de ani de viață cu prizoneriat la ruși și luptător pe front appeared first on Realitatea de Mureș.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Ioan Cotârlă, din Habic: 100 de ani de viață cu prizoneriat la ruși și luptător pe front

Credit autor: Bogdan Brad.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button