
Un langoş uriaş, un colac secuiesc de 21 de metri şi un mic dejun în aer liber la care vor participa 250 de persoane sunt câteva dintre principalele atracţii ale Festivalului Kurtoskalacs, ce va avea loc în perioada 26-28 septembrie în Piaţa Centrală din Sfântu Gheorghe, au anunţat, miercuri, organizatorii.
Evenimentul, ajuns la cea de-a VII-a ediţie, va fi organizat în paralel cu Târgul de Toamnă, iar în cadrul acestuia va avea loc şi un concurs de preparat kurtoskalacs, la care s-au înscris 12 echipe. Concursul se va desfăşura pe două secţiuni: kurtoskalacs preparat după reţete tradiţionale şi kurtoskalacs modern, reinterpretat, care permite concurenţilor să dea frâu liber imaginaţiei.
Colacul secuiesc în lungime de 21 de metri va fi preparat sâmbătă după-amiază, începând cu ora 17,30 în Piaţa centrală din municipiu, de către echipa Borbely din judeţul Harghita, iar micul dejun şi prepararea langoşului uriaş, care va avea un diametru de un metru, vor avea loc duminică.
„În fiecare an, aducem o noutate care să însufleţească forfota specifică lunii septembrie, oferind un adevărat weekend dulce chiar în inima oraşului reşedinţă de judeţ. Una dintre atracţiile de anul acesta este micul dejun dulce, uriaş, de duminică, ce va depăşi ediţia precedentă, întrucât vom aşeza la aceeaşi masă 250 de persoane, vizând astfel un nou record.
Punctul.ro
Aceasta stire este preluata.
Sursa articolului: Langoş uriaş, kurtos de 21 de metri şi mic dejun cu 250 de persoane la Festivalul Kurtoskalacs de la Sfântu Gheorghe
Credit autor: Punctul.