SocialȘtiri

Mesaj emoționant al doctorului Alexandru Lupșa pentru târgumureșeni

Mesaj preluat de pe pagina de Facebook a doctorului Alexandru Lupsa (https://www.facebook.com/alexandru.lupsa)

 

Apel la solidaritate și ajutor pentru sprijinirea menținerii existentei Centrului de Zi pentru copiii cu dizabilități severe Perseverenta!!!

Mai avem 2 săptămîni de funcționare, după care 15-16 familii cu copii cu dizabilități severe, rămîn suspendate in neant!

Datorită politicii inadecvate de sustinere a finanțării (deși inițial acceptate și justificate) din partea DAS Tg-Mureș dar și a execuției bugetare defectuoase din partea Primăriei, care finanțează DAS, un centru unic in municipiu și județ, destinat îngrijirii și recuperării in limita posibilului, a unui grup relativ restrins de copii cu dizabilitate severa, va dispărea după 15 ani de munca și de repetate menționări, pentru standard de calitate european, sau “cel mai bun proiect de colaborare public privat”!!!

“Costuri prea mari pentru un rezultat prea mic” este justificarea doamnei director a DAS, in fata Comisiei de Buget finanțe…, deși costul solicitat este la standardul minim de cost propus in feb. 2019 (nevotat) sau cel propus de actualul guvern pentru 2020, iar contribuția fundației este de încă cca 25-30%.

Dacă ne uitam doar la “rezultatul direct” in progresul recuperator și speranța de incluziune școlară a unora dintre copilași, atunci constatam ca DA, nu vor fi posibile progrese spectaculoase, și vor avea toată viața nevoie de sustinere și de iubire și din partea unor “instituții specializate” nerezidențiale, cărora le pasă, nu doar a familiei.

Dar dacă avem capabilitatea de a vedea, cum ar trebui sa vadă oameni care conduc o direcție de asistenta socială, latura profund umană a grijii față de o ființa umană, victimizată de o afecțiune invalidantă, și care este “capabilă sa fie fericita cu iubirea și grija care i se acorda”, dar și cele mai IMPORTANTE “beneficii” colaterale pentru familie (părinți, surori, frați, alte rude) in LIBERTATEA de a trai CÎTEVA ORE ZILNIC CU BUCURIA că au copilașul/frățiorul sau surioara, in siguranța și iubit, îngrijit, iar ei antrenați in activitățile firești cu bucurie și relaxare, atunci “socoteala meschină” a unor progrese zise “nesemnificative” (penibil și inacceptabil mod de evaluare…), și a inventarului costurilor “ștersului la fund și nas” cum ni s-a cerut, se dovedesc ridicole și inacceptabile…

Cu aceste argumente s-a încercat, și reușit NEFINANȚAREA in anul 2019, decit la un nivel total inadecvat, penibil, de execuție cu doar 50% din nevoi, cind singura “povara” din bani publici a Primăriei se cheltuie strict pe salarii, și costuri cu utilități, o infima contribuție la hrana și transport, restul TOT legat de dezvoltare, echipamente, materiale, menținerea infrastructurii, toate acoperite de contribuții din țara și străinătate pe cale strict legală.

Ba mai mult, cu sute de mii de RON donații anuale, aduse in comunitate, ni se solicita cca 20000 RON anual taxa de concesiune pe terenul pe care am construit sediul social. In Tg-Mureș TREBUIE sa plătești la Primărie, ca sa poți îmbraca pe gratis oamenii nevoiași trimiși de tot de primărie/DAS, ca sa ajuți dotări de scoli, de spitale, oameni cu dizabilități, oameni ai străzii, ca sa combați sărăcia și marginalizarea, etc, etc.

Ca și alte proiecte sociale și educaționale, soarta acestor copiii și a familiilor lor a fost total abandonată de DAS și executivul Primăriei, cu excepția MARILOR promisiuni și tentative de învrăjbire între beneficiarii disperați și un prestator la fel de disperat, adus in prag de insolventa!!!

Stau dovada, multe adrese, multe intilniri total inutile, multe dovezi ale unei totale desconsiderari, atit a realității dificile a familiilor și copiilor in nevoie, dar și a organizației prestatoare, Fundația Transilvana ALPHA, al carei fondator și Președinte sunt!!!

In aceasta calitate de cetățean al acestei URBE in care m-am născut acum 65 de ani, in pămîntul căreia îmi sunt adinc înfipte rădăcinile, din care am luat energia necesară ca sa ridicam acest “vis” pentru cetățenii in nevoie, apelez azi la dumneavoastră tîrgumureseni, la toate rudele și prietenii din țara asta și de ori unde in lume, sa ADOPTAȚI ȘI SUSȚINEȚI FINANCIAR UN TIMP SCURT MĂCAR COPII ȘI FAMILIILE LOR, din punct de vedere financiar, pîna găsim o rezolvare sustenabila, sau avem o intervenție eficientă a guvernului in soluționarea nefinanțării abuzive locale!!!

Dacă angajații care sunt un colectiv minunat și empatic vor ajunge in final disponibilizați prin imposibilitatea susținerii financiare, reconstrucția resurselor umane va fi imposibila, iar AZI aceste familii NU au nici o alternativa viabila.

Susțineți împreuna cu echipa Fundației Transilvană ALPHA, șansa la grija și recuperare decenta, la respect pentru acest grup vulnerabil atit de greu încercat.

Va așteptăm sa ne contactați la sediul FTA din str. Aleea Vrancea, nr.1, la telefon 0265257057, persoana de contact Juncu Alexandra manager financiar, Gianina Serban manager CZ Perseverenta, Calugar Adrian, manager administrativ-economie socială, sau personal pe mine, Alexandru Lupsa, 0722632588 pentru a va informa despre posibilitățile de sprijin.

Va multumim pentru ca ați fost împreuna cu Fundația Transilvana ALPHA, persoane fizice și companii, cetățeni români și străini, incepind din 1992, in toate proiectele care au vizat respectul, egalitatea de șanse și viața decenta, oferite cu drag și viziune incluzivă pentru toate categoriile de persoane vulnerabile de care ne-am ocupat.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

De vazut
Close
Back to top button