Administrație

ACHIZIȚIE DIRECTĂ – Consiliul Județean Mureș va plăti peste 56.000 de euro pentru un podeț provizoriu peste un pârâu

PROVIZORIU. Consiliul Județean Mureș va plăti peste 56.000 de euro (exact: 269.156,91 lei) pentru un podeț tubular provizoriu. Acesta va fi amplasat pe Drumul Județean (DJ 143), în satul Criș (com. Daneș), la limita cu județul Sibiu, mai exact peste pârâul Criș. Acum, în zona respectivă există un podeț din lemn de stejar, cu o deschidere de 4 metri, cu grinzile putrezite și podina din lemn desprinsă pe alocuri.

 

Noul pod va avea o lungime de 10,4 metri și o lățime carosabilă de 6 metri. Lucrarea a fost licitată de mai multe ori până acum, dar CJ Mureș nu a găsit niciun constructor interesat din cauza prețului mic pe care l-a oferit.

 

Astfel, în octombrie 2018 a scos lucrarea la licitație publică cu suma de 167.717 de lei, în noiembrie a plusat până la 220.147 de lei. Inutil. Așa că, în lipsă de soluții, instituția administrației județene, condusă de Péter Ferenc (UDMR) a semnat la sfârșitul lunii martie un contract de achiziție directă a lucrării.

 

Contractul va fi executat în maximum 10 luni, conform contractului, de firma Drumuri și Poduri, sereleul controlat de Florea Mircea Mureșan, executantul trebuind să ofere o garanție a lucrării de doi ani (atât este estimat timpul în care va fi folosită această lucrare provizorie).

 

Liviu DAMIAN


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: ACHIZIȚIE DIRECTĂ – Consiliul Județean Mureș va plăti peste 56.000 de euro pentru un podeț provizoriu peste un pârâu

Credit autor: admin.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button