AdministrațieAdministrație liberală

PNL a dublat alocațiile copiilor

În 2015, PNL, aflat şi atunci în Opoziţie, a reuşit să majoreze alocaţiile pentru copii de la 42 de lei la 84 de lei. În 2019, PNL a dublat din nou alocaţiile, după o luptă la baionetă a deputatului Robert Sighiartău cu PSD-ul lui Liviu Dragnea.

“Pentru pensii speciale aveţi bani, pentru clientela PSD aveţi bani, pentru cele 27 de ministere şi peste 150 de secretari de stat aveţi bani. Pentru amante şi nepotism distrugeţi ţara!”, i-a spus Robert Sighiartău lui Dragnea, care aștepta să-i spună că PSD nu vrea să dubleze alocațiile copiilor.

PNL a trebuit să profite de lipsa din sală a parlamentarilor PSD care erau la cafele, iar alocaţia a fost majorată de la 84 de lei la 150 de lei pentru copiii de peste doi ani. Copiii sub această vârstă vor primi 300 de lei în loc de 200.

Imediat după vot, PSD-ALDE au încercat, prin vocea senatorului Varujan Vosganian, să supună din nou aprobării amendamentul, invocând motive tehnice,.

Băgat în corzi, Guvernul Dăncilă a fost nevoit să găsească banii pentru majorarea alocaţiilor, aşa cum a fost stabilit de Parlament, la propunerea reprezentanţilor PNL.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button