Administrație

Ajutorul de stat pentru Aeroportul “Transilvania”, majorat

Aleșii județeni au aprobat joi, 29 august, cu ocazia unei ședințe ordinare de lucru, suplimentarea cu suma de 700.000 de lei a ajutorului de stat de exploatare pentru Regia Autonomă Aeroportul ”Transilvania” Târgu-Mureș, pe anul 2019, astfel încât acesta se cifrează la 5.500.000 de lei. Banii vor fi utilizaţi pentru acoperirea deficitului/ pierderii înregistrate la activitatea de exploatare.

Motivul suplimentării

Potrivit președintelui Consiliului Județean Mureș, Péter Ferenc, ajutorul de stat de exploatare și bugetul de venituri și cheltuieli al Aeroportului Internațional ”Transilvania” Târgu-Mureș au fost aprobate prin Hotărârea Consiliului Județean Mureș nr. 49/9 mai 2019, iar față de nivelul de 4.00.000 de lei aprobat la ajutorul de stat de exploatare, conducerea Aeroportului a solicitat suplimentarea sumei cu 700.000 de lei, bani necesari ”pentru acoperirea deficitului creat de creșterea cheltuielilor cu bunuri și servicii (plus 500.000 de lei) și a cheltuielilor de personal (plus 200.000 lei).

”La capitolul Bunuri și servicii, propunerea de creștere cu 16% față de suma aprobată în bugetul inițial este motivată de Regie în Nota de Fundamentare în primul rând prin necesitatea reînnoirii stocurilor și creșterea consumurilor de materiale consumabile, în condițiile dezvoltării traficului cu respectarea cerințelor de siguranță și securitate operațională. La capitolul Cheltuieli de personal, propunerea de majorare cu 3,67% este argumentată de Regie prin creșterile preconizate ale salariilor personalului, urmare a renegocierii contractului colectiv de muncă. Pentru anul 2019, se prevăd creșteri de 19% din diferența dintre salariul de încadrare și salariul minim prevăzut în grila de salarizare, anexă la Contractul Colectiv de Muncă. Cu toate aceste creșteri, salariul mediu brut și net pe salariat la Regie se menține în continuare sub salariul mediu brut și net pe economie, cu peste 20% atât la nivel național cât și la nivelul județului Mureș”, a precizat preşedintele Consiliului Judeţean Mureş.

Investiţii reprogramate

În ceea ce privește activitatea de investiții, Péter Ferenc a subliniat că Regia Autonomă Aeroportul “Transilvania” Târgu-Mureş propune o reprogramare pentru anul viitor al unor obiective de investiții, dotări și studii-proiecte, urmare în primul rând a insuficienței surselor proprii de finanțare.

”Astfel, Regia informează asupra deficitului de 424.000 de lei, solicitând aprobarea diminuării surselor proprii de la 564.000 de lei la 140.000 de lei, formată din amortismente”, a menționat preşedintele Consiliului Judeţean Mureş.

Alex TOTH

 

Post-ul Ajutorul de stat pentru Aeroportul “Transilvania”, majorat apare prima dată în Stiri din Mures, Stiri Targu mures – Liderul presei muresene.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Ajutorul de stat pentru Aeroportul “Transilvania”, majorat

Credit autor: redactia.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button