Administrație

AU RECUNOSCUT – După ce au încălcat legea timp de mai mulți ani, șefii Primăriei Târgu Mureș introduc în legalitate comerțul de pe Platoul Cornești

PLATOUL CORNEȘTI. După ce Primăria Târgu Mureș  – cu girul necondiționat al strălucitului strateg al administrației publice locale, primarul Dorin Florea, cu aportul necondiționat al directorului SPUM, Mircea Moldovan, și prin acoperirea unor silvici din subordine – a încălcat legea în privința amenajărilor de pe Platoul Cornești, făcând ce le-a tăiat capul timp de mai mulți ani, acum, după ce au fost prinși de Garda Forestieră Brașov, se străduie să intre în legalitate.

 

Astfel că pe Platoul Cornești se impune limita legală a construcțiilor din fondul forestier, acestea urmând să fie redimensionate la niște căsuțe. Conform legii (Codul Silvic), pe fondul forestier sunt admise doar construcții provizorii, acestea neavând voie să depășească 15 metri pătrați. În plus, acestea trebuie să dețină avizele și autorizaţiile de funcționare impuse de lege.

 

Vă reamintim că în decembrie 2018, Garda Forestieră a introdus o interdicție de circulație auto în parcările create de Primărie, iar la sfârșitul lunii ianuarie 2019, pe Platoul Cornești au fost demontate construcțiile comerciale.

 

Se modifică regulamentul

 

Pentru a intra în legalitate, Primăria Târgu Mureș este nevoită să modifice regulamentul de organizare și funcționare a Serviciului Administrare Platoul Cornești (entitate publică din subordinea serviciului condus de Moldovan, Serviciul Public de Utilități Municipale – SPUM), pentru că acest regulament nu conținea și obligațiile impuse de lege. Doar era bine ș-așa, credeau cei responsabili din Primăria condusă de Florea. Numai că n-a fost. Chiar a fost rău, fiind depistați după atâția ani că funcționează încălcând legea.

 

Acest Serviciu Administrarea Platoului Cornești gestionează zonele de agrement, parcul de joacă, pistele de alergare (cea din tartan și cea cu zgură), depoul pentru trenul de agrement, amfiteatrul, parcul distractiv, zona de picnic, patinoarul mobil, cillere, tun de zăpadă etc., precum și zona de alimentație publică (cea în care s-a încălcat legea).

 

Noile reglementări care vor fi introduse în regulament (și prin care administrația locală condusă de Florea admite că a încălcat legea) prevăd că activitatea economică de pe Platoul Corneşti se va desfăşura “numai în zona special destinată”, astfel 18 amplasamente de maximum 15 metri pătrați vor fi pe sensul de mers înspre Grădina Zoologică și 10 amplasamente pe aleea de mers înspre  stația CFR.

 

Spațiile vor fi închiriate “cu respectarea dispozițiilor legale de amplasare de obiective în zona forestieră și zonele limitrofe acesteia” pe perioada ianuarie-octombrie (cu posibilitate de prelungire). Până la reglementarea utilizării acestor spații comerciale prin Hotărârea Consiliului Local, SPUM va încheia contracte sezoniere de închiriere de maximum 6 luni.

 

Deci nu forțele oculte, masonii, extratereștri, Mama Omida, Baba Vanga, opoziția politică, cârcotașii ș.a.m.d. conspiră împotriva orașului condus de Florea, ci chiar primarul Florea, care conduce o instituție publică de maximă importanță pentru administrarea urbei și care, ce să vezi?, s-a gândit să nu respecte legea. Las’, bă, că merge ș-așa! Cum ziceam, n-a mers la nesfârșit, așa că uneori (în cazul Platoului Cornești, acum) trebuie respectată și legea.

 

Platoul Cornești, situat pe un fond forestier în suprafață de 850 de hectare aflate în proprietatea Primăriei Târgu Mureș și administrarea Ocolului Silvic Târgu Mureș, a fost amenajat prin încălcarea legii, cu complicitatea silvicilor locali, care au falsificat datele privind amenajamentul silvic. Aceasta a fost concluzia celui mai înalt oficial al statului în privința spețelor silvice, respectiv a ministrului Apelor și Pădurilor, Ioan Deneș. Speța a fost semnalată de msnews încă de la începutul lunii decembrie 2018 (detalii AICI și AICI).

 

Cătălin VISCHI


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: AU RECUNOSCUT – După ce au încălcat legea timp de mai mulți ani, șefii Primăriei Târgu Mureș introduc în legalitate comerțul de pe Platoul Cornești

Credit autor: admin.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button