Administrație

Contract de concesiune prelungit la Luduş

În anul 2009, Consiliul Local Luduș a aprobat contractul de concesiune nr. 272 din 7 august încheiat între autoritatea locală și Camera de Comerț și Industrie Mureș (CCI).

Obiectul contractului de concesiune l-a constituit folosința unui teren în suprafață de 18,68 metri pătraţi, aparținând domeniului privat al unității administrativ teritoriale, situat în Bulevardul 1 Decembrie 1918 nr. 30, pe care se află realizată o construcție proprietate personală. Contractul a fost încheiat pentru o perioadă de 10 ani, adică până la data de 6 august 2019. Având în vedere acest fapt, Camera de Comerț și Industrie Mureș a solicitat Primăriei orașului Luduș o prelungire a contractului de concesiune.

În raportul întocmit de Gabriela Fleșar de la Compartimentul „Domeniu public” și văzut de Anca Năsăudean, șef serviciu IADP este invocată prevederea din contractul de concesiune că „prelungirea contractului se poate face la cererea scrisă a concesionarului înregistrată înainte de expirarea duratei contractului, prin act adițional, pentru o perioadă egală cu cel mult jumătate din durata sa inițială”. În același contract de concesiune, nr. 272 din 7 august 2009, este prevăzut la capitolul IV că „Începând cu anul 2010, redevența se va actualiza anual, în funcție de indicele de inflație comunicat de Institutul Național de Statistică și de Hotărârile Consiliului Local Luduș”.

În ședința Legislativului local din 30 iulie 2019, consilierii au aprobat prelungirea contractului de concesiune pentru o perioadă de cinci ani.

Ioan A. BORGOVAN

Post-ul Contract de concesiune prelungit la Luduş apare prima dată în Stiri din Mures, Stiri Targu mures – Liderul presei muresene.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Contract de concesiune prelungit la Luduş

Credit autor: redactia.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button