Administrație

DEVOALARE – Ce urmărește primarul Florea prin rectificarea bugetului, respinsă deocamdată de majoritatea consilierilor locali din Târgu Mureș

TENTATIVĂ. Previzibil după conflictul public deschis cu UDMR, primarul Dorin Florea a înfrânt în tentativa rectificării bugetului municipiului Târgu Mureș pe anul 2019. Până acum, ca oricărui controlor autoritar al majorității forului deliberativ al localității, i-ar fi ieșit o rectificare, așa, din poignet. Acum, însă, nu.

 

Reprezentant al unui partid insignifiant în județul Mureș (ALDE), cu o cotă electorală similară cu a unui independent (de 2,5%) și fără niciun reprezentant în decidentul Consiliu Local, Florea își baza până acum controlul deciziilor prin pacturile de grup cu facțiunile UDMR, PNL, PSD.

 

În urma conflictelor cu PNL și acum cu UDMR, Florea a rămas cu scutierii din PSD și exclușii din PNL reîntorși deocamdată în forul deliberativ al orașului (din cauza unor cutume juridice). E prea puțin însă. Florea a pierdut controlul Consiliului Local, iar votul de joi, 4 iulie 2019 – când consilierii locali au respins, în majoritate, proiectul de rectificare a bugetului municipiului -, e doar un argument.

 

Ce nu e bine în rectificarea cerută de Florea

 

În urmă cu două luni, bugetul local al municipiul Târgu Mureş a fost stabilit la 323.212.768 lei, din care 251.799.581 lei erau alocați pentru funcționare și 71.413.187 lei pentru dezvoltare. Acum, Florea voia, prin rectificare, să i se aprobe stabilirea unui buget mai mare cu peste 100 de milioane de lei, respectiv de 425.120.324 lei, din care 338.164.217 lei pentru funcționare și 86.956.107 lei pentru dezvoltare.

 

O simplă comparație între bugetul aprobat la sfârșitul lui aprilie și cel supus aprobării, prin rectificare, acum, la început de iulie, arată că cei 101.907.556 de lei care apar în plus la bugetul rectificat au fost dirijați în proporție covârșitoare la secțiunea… funcționare (unde există în bugetul rectificat un plus de peste 86 de milioane de lei).

 

Bugetul secțiunii Dezvoltare a fost majorat doar cu 15,5 milioane de lei (exact: 15.542.920 de lei). Simplificat, Florea le cerea consilierilor locali să aprobe o rectificare de buget pentru a crește bugetul de funcționare al Primăriei (și entităților din subordine), nu pentru proiecte de dezvoltare a orașului.

 

Cătălin VISCHI

 

 

 


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: DEVOALARE – Ce urmărește primarul Florea prin rectificarea bugetului, respinsă deocamdată de majoritatea consilierilor locali din Târgu Mureș

Credit autor: admin.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button