Administrație

Ervin Molnar vs Dorin Florea. A început războiul pentru alegerile locale?!

Președintele PNL Târgu Mureș, Ervin Molnar a pornit o ofensivă la adresa primarului municipiului Târgu Mureș, Dorin Florea, în urma exprimării de către acesta a unor opinii legate de indiferența liderilor politici naționali față de administrațiile locale.

<>, transmite Ervin Molnar, care completează că „Domnul primar este șeful unuia dintre cele două partide care conduc România. În plus, are o mașină bună, cu motor de 3000 de cc, care îl poate duce la București în numai 4 ore. Astăzi încep zilele ultimului an de mandat al domnului Dorin Florea în fruntea Târgu Mureșului. Are suficient timp să își pună la căruță caii putere și să meargă la șefii lui din Guvern pentru a rezolva problemele reale ale orașului. Mai are 11 luni pentru a nu ieși de tot din coperțile cărții de istorie a Târgu Mureșului, în zgomot de smiorcăieli inutile.”

Poziția președintelui PNL Târgu Mureș vine ca urmare a unei postări semnată de primarul Dorin Florea, pe pagina sa de Facebook:
„Una din cele mai dificile provocări ale administrației locale este nerezolvarea problemelor patrimoniale, la care se adaugă lipsa minimei legislații sau alte obligații administrative privind zonele periurbane. Ambele creează blocaje serioase în dezvoltarea infrastructurii locale, periurbane, infrastructurii de transport, a serviciilor publice și urbanistice.
Mare parte din ministere (Ministerul Transporturilor, Ministerul Apărării Naționale, Ministerul Apelor și Pădurilor, Ministerul Economiei etc.) cât și regii sau companii naționale dețin imense active patrimoniale, neutilizate sau cu activități inexistente sau anacronice, care blochează dezvoltarea administrațiilor locale, având un comportament de tip „stat în stat”.
Totodată, lipsa minimei legislații și lipsa totală a discuțiilor privind zonele periurbane creează, pe lângă blocaje, costuri uriașe privind aglomerațiile viitoare urbane.
Sunt convins, de asemenea, că și descentralizarea administrațiilor locale poate fi mult îngreunată și greu abordabilă, în lipsa abordării problemelor menționate.
Ceea ce am descris mai sus sunt rezultatele unei analize pertinente, practici curente ale României reale, pe de o parte, iar pe de altă parte, se observă cearta continuă, disputele sterile, narcisismul deșănțat al unor politicieni care se consideră experți în toate, pentru care strategiile de țară nu contează, fiind inexistente, politica de cadre la fel, pentru care imaginea reprezentării României în UE nu e importantă. Ce să mai vorbim de implicarea lor în problemele României reale, în problemele administrațiilor locale?!”,
a conchis primarul municipiului Târgu Mureș, Dorin Florea.

 

The post Ervin Molnar vs Dorin Florea. A început războiul pentru alegerile locale?! appeared first on Realitatea de Mureș.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Ervin Molnar vs Dorin Florea. A început războiul pentru alegerile locale?!

Credit autor: Bogdan Brad.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button