Administrație

În acest an va porni Unitatea de Combatere a Căderilor de Grindină Mureș

În ședința Guvernului din 8 mai a fost aprobată Hotărârea prin care s-au stabilit fondurile necesare.
Se vor crea 7 centre și unități de combatere a căderilor de grindină în toată țara, iar județele Mureș și Alba vor fi acoperite de Centrul Zonal de Coordonare TRANSILVANIA-Unitatea de Combatere a Căderilor de Grindină Mureș.
Astfel, pe raza județului vor fi instalate 10 platforme antigrindină în zonele Reghin și Târnăveni. Deja au fost demarate procedurile pentru obținerea avizelor necesare, a anunțat prefectul județului Mureș, Mircea Dușa:

S-au alocat bani în acest an prin programele guvernamentale și prin bugetul Ministerului Agriculturii pentru crearea sistemului antigrindină și în județul Mureș. Aici va fi, tot așa, un centru zonal care va gestiona activitatea în județul Mureș și în județul Alba. Va fi creat un sistem antigrindină în zona Reghin și în zona de sud a județului, zona Luduș-Târnăveni, cu 10 stații care vor acoperi toată zona de câmpie, practic zona în care avem activități agricole deosebite și avem și culturi viticole și pomicole.

La nivel național, pentru finanțarea acestor investiții se alocă suma de 36.700.000 lei credite de angajament, din care credite bugetare în valoare de 29.600.000 lei.

Raluca Creț

The post În acest an va porni Unitatea de Combatere a Căderilor de Grindină Mureș appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: În acest an va porni Unitatea de Combatere a Căderilor de Grindină Mureș

Credit autor: MIRELA ROTAR.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button