Administrație

Luduș: S-a aprobat tariful pentru măturatul mecanic

Conform Hotărârii Consiliului Local Luduș nr. 192/2017, gestiunea serviciului public de salubrizare al orașului Luduș, activitatea de măturat, spălat, stropire și întreținere a căilor publice a fost încredințată Societății Comerciale Administrativ Serv Luduș SRL.

La sfârșitul lunii iunie 2019 această Societate Comercială a solicitat Primăriei orașului Luduș să aprobe Fișa de fundamentare pentru tariful aplicat măturatului mecanic al trotuarelor și aleilor pietonale, conform Hotărârii Consiliului Local nr. 54/2019 prin care s-a aprobat bugetul societății pe anul 2019, în care a fost inclusă achiziția unui echipament multifuncțional pentru măturarea trotuarelor și a aleilor pietonale, activitate care înlocuiește în mare parte măturatul manual. „Având în vedere prevederile Legii 51/2006, a serviciilor comunitare de utilități publice, ale Legii 101/2006, a serviciului de salubrizare a localităților și ale Legii 215/2001, a administrației publice locale, propun spre dezbatere și aprobare proiectul de hotărâre întocmit în acest sens”, a declarat Cristian Moldovan, primarul orașului Luduș. Referentul de specialitate Ioan Coman a întocmit un referat la proiectul de hotărâre privind aprobarea tarifului pentru măturat mecanic al trotuarelor și aleilor pietonale în care afirmă că „În acest context se impune încheierea unui act adițional la Contractul de delegare prin gestiune directă a serviciului public de salubrizare a orașului Luduș – activitatea de măturat, spălat, stropire și întreținere căi publice, nr. 76/2017.

În ședința Consiliului Local Luduș aferentă lunii iunie, Liviu Popa, președintele CA al SC Administrativ Serv Luduș SRL a prezentat plenului Fișa de fundamentare pentru aprobarea tarifului pentru măturatul mecanic al trotuarelor și aleilor pietonale.

În final, consilierii locali au aprobat articolul 14 din Contractul de delegare prin gestiune directă a serviciului public de salubrizare a orașului Luduș al următoarelor activități în care unitatea de măsură este 1.000 de metri pătraţi iar tariful este exprimat în lei, fără TVA: măturat manual – 21,94 lei; măturat mecanic – 23,68 lei; întreținere curățenie – 4,82 lei; spălat carosabil – 46,10 lei; stropit carosabil – 5,08 lei; răzuit – 211,83 lei; colectare și transport deșeuri depozitate în locuri nepermise pe suprafața domeniului public -119,87 lei; măturat mecanic a trotuarelor și aleilor pietonale – 12,61 lei.

În cadrul actului adițional la Contractul de delegare prin gestiune directă a serviciului public de salubrizare a orașului Luduș încheiat între Primăria orașului și SC Administrativ Serv Luduș SRL s-a aprobat  tariful pentru măturatul mecanic a trotuarelor și aleilor pietonale, toate celelalte prevederi contractuale rămânând nemodificate.

Ioan A. BORGOVAN

 

Post-ul Luduș: S-a aprobat tariful pentru măturatul mecanic apare prima dată în Stiri din Mures, Stiri Targu mures – Liderul presei muresene.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Luduș: S-a aprobat tariful pentru măturatul mecanic

Credit autor: redactia.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button