Administrație

Prefectul Harghitei a declarat că este nevoie de elaborarea unei strategii naţionale pentru asigurarea dreptului constituţional la identitate naţională

Declarația a fost făcută azi, la deschiderea lucrărilor Universităţii de Vară de la Izvoru Mureşului.

El s-a referit la exercitarea drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale cetăţenilor de naţionalitate română din localităţile în care aceştia sunt numeric minoritari, dar şi de elaborarea unei strategii de dezvoltare economică pentru zona Covasna-Harghita.

Acesta a punctat faptul că există probleme pe care românii din Harghita şi Covasna nu le pot rezolva singuri şi de aceea este nevoie de intervenţia statului.

Prefectul s-a referit la faptul că în zonă nu există multe oportunităţi în ceea ce priveşte obţinerea unor locuri de muncă sau la întărirea instituţiilor fundamentale.

The post Prefectul Harghitei a declarat că este nevoie de elaborarea unei strategii naţionale pentru asigurarea dreptului constituţional la identitate naţională appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Prefectul Harghitei a declarat că este nevoie de elaborarea unei strategii naţionale pentru asigurarea dreptului constituţional la identitate naţională

Credit autor: Corina Muntean.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button