Administrație

PREMIANȚI MEDIOCRI – „Bunii” gospodari la fonduri europene atrase în 2018: Mureș – 14,27 milioane de euro, Târgu Mureș – 1,19 milioane de euro

FONDURI EUROPENE. Poeziile recitate cu patos electoral de conducătorii administrației județene și a municipiului reședință de județ, Târgu Mureș, privind performanța lor administrativă de a atrage fonduri europene pentru dezvoltarea unor proiecte locale, le-ați auzit, pentru că se plătesc o grămadă de bani publici presei locale pentru a ajunge la dumneavoastră. Să vedem, însă, care e adevărul.

 

Județul lui Péter Ferenc, cu 45% mai puțin decât în 2017

 

Conform cifrelor oficiale ale Direcției pentru Politici Fiscale și Bugetare Locale, serviciu din componența Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, administrația județeană a primit în 2018 din fonduri UE sau alți donatori externi suma de 14,27 milioane de euro.

 

În statistica anului trecut, Mureș se clasează la nivel național pe locul 10, însă este doar un premiant mediocru, măcar dacă subliniem un regres profund în acest sens: în 2017, la nivel județean se atrăgeau fonduri europene de 20,69 milioane de euro, adică cu 45% mai mult decât anul trecut.

 

Administrația lui Florea, fruntași printre mediocrii

 

Să vedem cum stă administrația municipală condusă de Dorin Florea. A crescut și ea. Era și greu să n-o facă, în contextul în care în 2017 nu a atras niciun euro din fonduri europene. Nimic, nada, zero.

 

În fine, bravo (vorba lui Daea, cel cu cormoranii care fac baie în piscine) pentru performanța (mediocră) din 2018, când s-au încasat din fonduri externe 1,19 milioane de euro, fapt care clasează Târgu Mureș pe locul 7 la nivel național (atât de slabi sunt cei care gestionează administrațiile publice locale din România!). Apropos, Oradea – 16,70 milioane de euro, mai mult decât tot județul Mureș.

 

Concluzia ar fi că se atrag extrem de puține fonduri europene, administrațiile județene și locale preferând să-ntindă mâna către pușculița națională, acolo unde banii sunt mai ușor de accesat și mai puțin controlați. Am înfăptuit această scriere doar să nu mai credem în legende cu Scufița Roșie care are-n coș atâtea proiecte europene, de se revarsă pe jos.

 

Cătălin VISCHI


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: PREMIANȚI MEDIOCRI – „Bunii” gospodari la fonduri europene atrase în 2018: Mureș – 14,27 milioane de euro, Târgu Mureș – 1,19 milioane de euro

Credit autor: admin.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button