Administrație

Proiect de 11,2 milioane de lei la Aeroportul „Transilvania”

Aleşii judeţeni au aprobat joi, 30 mai, cu ocazia unei şedinţe ordinare de lucru, documentaţia tehnico-economică și indicatorii tehnico-economici ai investiției”Canalizare pluvială în incinta Aeroportului Transilvania Târgu-Mureș”, la valoarea totală a investiției de 11.280.369 de lei, cu TVA.

Probleme la instalaţia de canalizare pluvială

Potrivit unui Raport de specialitate întocmit de ing. Márton Katalin, director executiv al Direcţiei Tehnice din cadrul Consiliului Judeţean Mureş, în cursul anului 2018 au fost executate lucrările „RK pe suprafeţe de mişcare şi RESA (inclusiv instalaţii aferente)”, iar în cadrul proiectul pe baza căruia s-au executat lucrările mai sus menţionate, la instalaţia de canalizare au fost prevăzute doar lucrări adiacente căilor de rulare Alfa şi Bravo, precum şi a platformelor de îmbarcare APRON 1 şi APRON 2.

“Pe parcursul lucrărilor s-a constatat că instalaţia de canalizare aferentă pistei de decolare – aterizare este necorespunzătoare din punct de vedere al debitelor pe care este capabilă să le preia. De asemenea, s-a constatat că cea mai mare parte dintre căminele instalaţiei de canalizare sunt într-o stare necorespunzătoare şi prezintă infiltraţii, iar o parte din drenuri nu pot fi racordate la reţeaua de canalizare existentă. Având în vedere atât uzura morală, cât şi cea fizică a instalaţiei de canalizare, este necesar să se realizeze o nouă instalaţie de canalizare, care să preia apele pluviale de pe pista de decolare – aterizare şi de pe viitoarele acostamente 2 x 7,5 metri de o parte şi de alta a pistei. Această nouă instalație, împreună cu canalizarea executată în anul 2018 pentru cele două căi de rulare Alfa şi Bravo, precum şi de la platformele APRON 1 şi APRON 2 vor deversa apele pluviale în colectorul magistral clopot existent 360 de centimetri per 228 de centimetri ce trebuie reabilitat”, a explicat ing. Márton Katalin.

Alex TOTH

 

 

Post-ul Proiect de 11,2 milioane de lei la Aeroportul „Transilvania” apare prima dată în Stiri din Mures, Stiri Targu mures – Liderul presei muresene.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Proiect de 11,2 milioane de lei la Aeroportul „Transilvania”

Credit autor: redactia.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button