Administrație

PROIECT IMPORTANT! S-au lansat site-ul și aplicația VISIT MUREȘ

Asociația Visit Mureș a prezentat două instrumente media ce au drept scop promovarea atracțiilor culturale și turistice din județul Mureș. Este vorba despre o pagină de internet și o aplicație pentru telefoane mobile, menite să atragă atenția turiștilor asupra frumuseților naturale, patrimoniului construit și a diversității culturale care merită să fie descoperite și experimentate. 

Asociația a fost înființată de către Consiliul Județean Mureș, Muzeul Județean Mureș și Salvamont Mureș, promovarea turismului și dezvoltarea acestuia fiind una dintre prioritățile autorității județene.

„La preluarea mandatului mi-am asumat ca un obiectiv dezvoltarea turismului din județul Mureș  pentru că avem potențial de creștere și este un domeniu care contribuie semnificativ la consolidarea economică a județului. Mă bucur că începând de astăzi avem o platformă modernă unitară pentru promovarea turistică a județului  pe care toți cei interesați găsesc ușor informații despre  atracțiile turistice și care poate fi utilizată gratuit, atât de turiști cât și de operatorii turistici și organizatorii de evenimente care doresc să promoveze activitățile și programele pe care le derulează”, a declarat președintele CJ Mureș, Péter Ferenc.

Primele activități ale Asociației au vizat analiza situației existente, realizarea celor două instrumente media decurgând din această analiză.

În momentul în care am demarat activitatea Asociației am analizat situația promovării turismului  din județ și, în prima fază, am  identificat două probleme. Una dintre acestea era lipsa unei platforme de promovare online  a județului, în contextul  în care astăzi  deciziile de călătorie și rezervările în proporție  de 80%  se fac  în mediul online, iar a doua problemă identificată este o tendință  existentă la nivel internațional, și anume scăderea duratei  medii de ședere. Astfel, am luat decizia să creăm o platformă online și o aplicație prin care să încercăm să adunăm la un loc atracțiile turistice din județ și prin care oferim turiștilor idei de programe, să-i convingem să petreacă mai mult timp la noi – a declarat Szőcs Levente, managerul Asociației Visit Mures.

Instrumentele media prezentate astăzi conțin informații despre 173 de obiective turistice și au fost create 4 categorii principale care, pentru o mai bună explorare, grupează atracțiile turistice în subcategorii.

Aplicația și pagina web conțin un motor de căutare care vă ajută să găsiți informațiile dorite. Acesta oferă posibilitatea de a căuta diferite atracții după denumire. Display-ul automat se activează după tastarea primelor trei litere ale denumirii căutate pe care o puteți apoi selecționa din listă. De asemenea, în afară descrierii atracțiilor turistice, puteți găsi fotografii și imagini video ale acestora în galeria de imagini. Turul virtual prezintă, pentru anumite atracții, o panoramă de 360 grade. Aplicația vă permite să contactați telefonic operatorul turistic sau să accesați pagina de internet a acestuia.

Pagina de internet www.visit-mures.com este deja accesibilă pentru publicul larg, iar aplicația Visit Mureș în versiunile iOS și Android poate fi descărcată gratuit din AppStore și GooglePlay. Pentru utilizarea aplicației este necesară conexiunea la internet.

The post PROIECT IMPORTANT! S-au lansat site-ul și aplicația VISIT MUREȘ appeared first on Realitatea de Mureș.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: PROIECT IMPORTANT! S-au lansat site-ul și aplicația VISIT MUREȘ

Credit autor: Diana Pâncă.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button