Administrație

Protejarea minorilor şi a persoanelor vulnerabile, în atenţia prefectului

Prefectul județului Mureș, Mircea Dușa, a convocat miercuri, 7 august, o ședință operativă în cadrul căreia s-au analizat aspecte legate de ordinea și siguranța publică, cu accent pe protejarea minorilor și a persoanelor vulnerabile.

În cadrul şedinţei, a fost efectuată o analiză cu privire la siguranța cetățeanului, ordinea publică și respectarea drepturilor constituționale, cu reprezentanţi ai instituțiilor care au atribuții în acest domeniu: structurile din teritoriu ale Ministerului Afacerilor Interne, Inspectoratul Școlar Județean Mureș, Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială Mureș, Direcţia Generală de Asistenţă Socială și Protecţia Copilului Mureş și altele.

“În urma acestei analize am stabilit și o serie de măsuri care vor fi aprobate prin hotărâre a Colegiului Prefectural. Am solicitat tuturor conducătorilor de instituții să fie mai implicați în soluționarea operativă a problemelor sesizate de cetățeni și intervenția rapidă și eficientă atunci când există o situație deosebită. Vreau să aprofundăm aceste discuții și cu structurile din teritoriu, astăzi (miercuri, 7 august – n.r.) vom avea o întâlnire în acest sens la Reghin, continuăm în zilele următoare pe zone, Târgu-Mureș, Sovata, Luduș, Iernut, Sărmașu, Târnăveni și Sighișoara. Voi atrage atenția asupra modului în care trebuie să acționăm pentru a veni în sprijinul cetățenilor. Insist ca la aceste discuții să fie prezenți și șefii de secție ai Poliției Rurale, tocmai pentru a avea o imagine completă asupra a ce se întâmplă în localități și pentru a interveni eficient, atunci când e nevoie”, a declarat Mircea Dușa.

Totodată, prefectul judeţului Mureş a atras atenția asupra proiectului de lege privind persoanelor dispărute, aflat în dezbatere publică, publicat pe site-ul Ministerului Administrației și Internelor, și i-a invitat pe toți cei prezenți să depună propuneri concrete pentru realizarea unui cadru legislativ cât mai eficient în protejarea cetățenilor.

(Redacţia)

 

 

 

Post-ul Protejarea minorilor şi a persoanelor vulnerabile, în atenţia prefectului apare prima dată în Stiri din Mures, Stiri Targu mures – Liderul presei muresene.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Protejarea minorilor şi a persoanelor vulnerabile, în atenţia prefectului

Credit autor: redactia.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button