Administrație

S-a lansat Visit Mureș, prima platformă de promovare turistică a județului Mureș, atât pentru web, cât și pentru smartphone

Potențialul turistic și frumusețea județului Mureș dispune acum de două platforme de promovare. Asociația Visit Mureș a lansat aplicația pentru smartphone Visit Mureș și website-ul www.visit-mures.com care prezintă, într-un manieră accesibilă și atractivă, numeroase puncte de interes de care dispune județul. Scopul instrumentelor media lansate este de a facilita accesul publicului la atracțiile culturale și naturale pe care județul Mureș le oferă din abundență. Platformele au fost prezentate în cadrul unei conferințe la care au participat Szőcs Levente Zsolt, managerul Asociației Visit Mureș, Péter Ferenc, Președintele Consiliului Județean Mureș, și Osváth Emese, manager de proiect.

Un potențial turistic deosebit

„Obiectivul primordial al aplicației și a paginii web este să reușim să ținem cât mai mult turistul în județ“, a declarat Szőcs Levente Zsolt. Acesta a adăugat că a mai fost creată o platformă media cu touchscreen care va fi amplasată în puncte de interes major. „Este menită să ofere celor care deja sunt în județ o platformă interesantă din punct de vedere grafic și informațional. Sunt peste 170 de puncte desenate, cu descriere, din tot județul, și se adresează celor care folosesc mai puțin mediul online“, a specificat managerul Asociației Visit Mureș.

Péter Ferenc a subliniat importanța promovării turistice a județului Mureș și a menționat că Asociația Visit Mureș a fost demarată în 2018 după modelul altor județe.
„După cum știți, județul Mureș are un potențial turistic deosebit și cred că în baza acestui potențial turistic bogat și diversificat este un moment în care trebuie să ne gândim că am făcut un pas important. Până de curând, inițiative prea mari pentru promovarea unitară a județului nu au fost, dar eu, la preluarea mandatului, mi-am asumat ca un obiectiv dezvoltarea turismului în județul Mureș și aici văd o oportunitate deosebit de importantă în acest domeniu“, a declarat Președintele Consiliului Județean Mureș. „Sunt în curs mai multe proiecte de dezvoltare a turismului și primul lucru ar fi deschiderea biroului de informații turistice care sperăm că în luna iulie sau august va fi gata. Atunci vom avea un birou de informare turistică foarte modern în centrul orașului“, a completat Péter Ferenc.

Osváth Emese a făcut o prezentare generală a platformei web, dar și a aplicației pentru smartphone.

Atracțiile județului Mureș, în patru categorii

Platforma www.visit-mures.com oferă informații în limbile română, maghiară și engleză și este grupat în patru categorii majore: Patrimoniu, Trasee, Ținuturi legendare și Outdoor. Astfel, secțiunea Patrimoniu oferă o prezentare a diferitelor ere istorice prin castele, catedrale, biserici și case, atât din zona urbană, cât și din cea rurală. Printre castelele și cetățile prezentate se numără cetatea Sighișoara, castelul Bethlen – Criș, castelul Teleki – Gornești, Cetatea Medievală din Târgu Mureș sau Cetatea Țărănească din Saschiz. Sunt cuprinse și curiozități arhitecturale precum Scara acoperită din Sighișoara, Turnul cu Ceas din Sighișoara, Biblioteca Teleki și Palatul Administrativ din Târgu Mureș, Muzeul Etnografic „Anton Badea“ din Reghin și Mănăstirea Franciscană de la Călugăreni. Lista bisericilor prezentate este și ea bogată: Biserica din Deal de la Sighișoara, Sinagoga Status Quo Ante din Târgu Mureș, Biserica de lemn din Reghin și cea din Nădașa fiind doar câteva exemple.

Secțiunea Trasee oferă o perspectivă istorică, culturală și geografică a traseelor pe care vizitatorii le pot efectua în Târgu Mureș, Sighișoara, Reghin, Saschiz și Sovata. Informațiile interesante și edificatoare sunt completate de hărți și fotografii, dar și de recomandări utile referitoare la restaurante, baruri și cafenele din zonă.

Secțiunea Ținuturi legendare se adresează celor care caută un sâmbure de mit și poveste în spatele unor atracții deosebite. Legenda Lacului Ursu, Legenda Dealului Mămăligii, povestea Dealurilor comorii, a Brazdei diavolului sau Petrecerea vrăjitoarelor uimesc, suscită atenția și amuză deopotrivă. Istoria, legenda și imaginarul popular se împletesc în maniere unice care pot fi găsite în numeroasele exemple savuroase din această secțiune de neratat.

Nu în ultimul rând, în secțiunea Outdoor sunt oferite o serie de alternative atractive pentru cei care iubesc ieșirile în natură și sunt pasionați de aventură și de expediții. Descrierile sunt completate de fotografii de 360 grade care oferă o imagine mult mai exactă a traseelor.

De asemenea, rubrica de Evenimente inventariază cele mai importante evenimente culturale, sportive, folclorice, târguri meșteșugărești, dar și festivaluri gastronomice și diverse tipuri de ateliere. Lista este în permanență actualizată, astfel încât servește ca un program adus la zi al ofertei mureșene de evenimente, care oferă câte ceva pentru fiecare turist în parte.

Varianta cea mai accesibilă de consultare a ofertei turistice a județului Mureș o reprezintă aplicația care poate fi descărcată gratuit de pe App Store sau Google Play. Mobilitatea pe care o oferă această opțiune, câteva funcții suplimentare, dar și caracterul interactiv o recomandă tuturor celor interesați de oferta județului Mureș, fiind utilă inclusiv locuitorilor.

Conținutul de pe site-ul www.visit-mures.com și de pe aplicația pentru smartphone va fi îmbogățit pe parcurs, iar în acest sens, creatorii paltformelor roagă utilizatorii acestora să le trimită propuneri de noi destinații sau informații pe care le consideră utile.

Post-ul S-a lansat Visit Mureș, prima platformă de promovare turistică a județului Mureș, atât pentru web, cât și pentru smartphone apare prima dată în Stiri din Mures, Stiri Targu mures – Liderul presei muresene.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: S-a lansat Visit Mureș, prima platformă de promovare turistică a județului Mureș, atât pentru web, cât și pentru smartphone

Credit autor: Andrei Vornicu.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button