Administrație

Spitalul Clinic Județean de Urgență Tg. Mureș, declasificat la gradul 4 cu încredere redusă

Decizia Autorității Naționale de management a Calității în Sănătate a nemulțumit managementul spitalului, care prin intermediului directorului Claudiu Puiac, susține că este o nedreptate legislativă.
El a declarat că, în 2016, un ordin al ministrului Sănătății prevedea ca toate paturile de spitalizare de zi să fie reunite într-o structură comună, iar unitatea din Tg. Mureș a primit un termen de conformare.
Drept urmare, Spitalul din Tg Mureș a identificat un spațiu în care se va construi un corp de clădire, însă nu mai devreme de finele anului 2020, a explicat Claudiu Puiac:

Cum am identificat această neconformitate, am demarat procedurile necesare pentru înființarea unei clădiri noi, cu structură de spitalizare de zi. Și ne-am gândit că mai devreme de 31 decembrie 2020 nu putem finaliza această structură, mai ales că în urma studiului de fezabilitate valoarea totală a acestei strucrturi, fără dotări în aparatură medicală, este de 23,5 milioane lei plus TVA. Se presupune un termen de execuție de 15 luni, deci dacă se va finaliza achiziția publică și vom avea finanțarea necesară de la CJ Mureș sau de la ministerul Sănătății, vom finaliza această structură de spitalizare de zi până în 31.12.2020, conform planului de conformare.

Directorul Autorității Naționale de management a Calității în Sănătat, Vasile Cepoi, a explicat că la ora actuală Spitalul Clinic Județean de Urgență Tg. Mureș se află, cu un procentaj de 86%, în categoria a doua de clasificare.
Însă pentru că are un plan de conformare, încadrarea temporară este în categoria a 4-a cu încredere redusă.

Așadar, după ce spitalul demonstrează că e pe cale să adopte măsurile necesare, ar putea reveni la punctajul obținut anterior:

Spitalul Clinic Județean de Urgență din Tg. Mureș îndeplinește în jur de 85% din aceste cerințe, ceea ce l-ar clasa în categoria a doua de calitate. Pentru că are un plan de conformare la autorizația sanitară de funcționare care se referă la realizarea unor circuite corespunzătoare în secțiile cu risc, cum ar fi Terapia intensivă, Pediatria sau Blocul operator, se încadrează în categoria a patra pentru că sunt riscuri asociate neîndeplinirii acestui plan de conformare. Și chiar dacă echipa medicală și managerială își face datoria și atinge un nivel crescut de conformitate cu standardele, fără îndeplinirea acestui plan de conformare el nu poate să treacă pe poziția punctului pe care l-a îndeplinit.

Spitalul din Tîrgu Mureș face parte din categoria spitalelor regionale și a avut anul trecut peste 65.000 de spitalizări și aproape 90.000 de pacienți la UPU. Cabinetele ambulatorii au efectuat peste 114.000 de consultații. Doar 68% dintre bolnavi sunt din județul Mureș.

Valeriu Russu

The post Spitalul Clinic Județean de Urgență Tg. Mureș, declasificat la gradul 4 cu încredere redusă appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Spitalul Clinic Județean de Urgență Tg. Mureș, declasificat la gradul 4 cu încredere redusă

Credit autor: Corina Muntean.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button