Administrație

SUGATIVA – Se toarnă bitum de 1,5 milioane de euro pe un drum județean reabilitat cu 2,15 milioane de euro și aflat în garanție

INFRASTRUCTURĂ. Un segment de 10 kilometri dintr-un drum județean din Mureș, cel care leagă Sângeorgiu de Pădure, Bezid și limita județul Harghita, a fost complet reabilitat în urmă cu 2 ani, printr-o investiție de 9,8 milioane de lei din bugetul județului, fiind recepționat în 26 iulie 2017 (la vremea respectivă, suma investită era echivalentă cu 2,15 milioane de euro), în prezența conducerii Consiliul Județean (CJ) Mureș (președinte Péter Ferenc).

 

Lucrările au fost executate de un sereleu din Odorheiu Secuiesc, Multipland, controlat de Bartók Sándor (fost consilier județean în Harghita). Deși, prin contract, lucrările la DJ 136 au o garanție de 3 ani (deci până în 26 iulie 2020), forul administrativ județean, CJ Mureș, a decis să mai plătească încă peste 7 milioane de lei (exact 7.146.910,11 lei, echivalentul a peste 1,5 milioane de euro) pentru a-l nivela cu bitum.

 

Reabilitarea DJ 136 de pe Valea Bezidului, considerat principalul nod rutier al șoselelor care converg spre DN 13, s-a desfășurat în perioada iulie 2016 – iulie 2017 și a presupus asfaltarea carosabilului, reparații la poduri și podețe, consolidări și marcajul rutier. Fiind recepționat fără probleme, se deduce că a lucrarea a fost bine executată. Fiind considerat, la nici 2 ani de la recepție, prioritar pentru o nouă investiție de peste 1,5 milioane de euro, nu mai știi ce să crezi.

 

Ce știm sigur e că noul contract de 1,5 milioane de euro va fi executat/încasat de Drumuri și Poduri Mureș, fosta firmă a CJ Mureș, acum entitate privată controlată de Florea Mircea Mureșan, o obișnuită a contractelor cu administrația județeană (conform monitorizării msnews, este de departe Abonatul public nr. 1, executând asfaltări, bituminizări, plombări, deszăpeziri etc.). Firma a fost aleasă prin procedură simplificată.

 

Aplicarea de “îmbrăcăminți ușoare bituminoase” pe cei 10 kilometri dintre Sângeorgiu de Pădure și limita județului Harghita trebuie executată în șase luni (contractul a fost semnat în 25 iunie 2019) și va fi garantată 3 ani – având ca argument precedentul din 2017, cu lucrarea Multipland, asta nu înseamnă că timp de trei ani acest drum județean nu va mai absorbi alți bani publici.

 

Cătălin VISCHI

 

 


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: SUGATIVA – Se toarnă bitum de 1,5 milioane de euro pe un drum județean reabilitat cu 2,15 milioane de euro și aflat în garanție

Credit autor: admin.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button