Administrație

TENTATIVĂ – Administrația din Târgu Mureș a negociat o clădire scăzându-i prețul cu 0,27% și acum vrea s-o cumpere cu… 700.000 de euro

ACHIZIȚIE. Clădirea lipită de Casa Kárnász (fosta Casă a Căsătoriilor) din Târgu Mureș a fost scoasă la vânzare de proprietari (familia Ormenișan – Laura Maria, Rareș Mihai și soția Danina Ioana). Fiind clădire de patrimoniu, Primăriei i s-a oferit dreptul de preemțiune, prețul solicitat fiind de 875.000 de euro (imobilul are suprafața desfășurată construită de 875 de metri pătrați, în consecință, proprietarii anunțau că vând cu 1.000 de euro/metru pătrat).

 

Primăria a sugerat din start că vrea să cumpere clădirea cu mezanin, etaj și mansardă, făcând și o expertiză proprie care susține că imobilul valorează „doar” 701.886 euro și activând o comisie de negociere „pentru a conveni asupra prețului de achiziționare”.

 

OK, s-a negociat de s-a boțit moțul de frișcă și, în 28 februarie 2019, s-a ajuns la un numitor comun: 700.000 de euro, preț cu care proprietarii sunt de acord. Acum traseul tranzacției e simplu: propunerea de hotărâre (adică de aprobare a plății celor 700.000 de euro, proiectul urmând a fi înaintat de viceprimarul Makkai Grigore), votul consilierilor locali, virarea banilor și înscrierea tranzacției în documentele imobiliare, ura și la gară!

 

Raționamentul achiziției

 

Clădirea, numită în documente C3, este situată în Târgu Mureş, pe colțul străzii Piața Trandafirilor și cu strada Poştei. Unicul argument consemnat scriptic al oportunității achiziției clădirii este că „imobilul face corp comun cu clădirea Casa Căsătoriilor”.

 

Numai că respectiva Casă a Căsătoriilor, clamată drept argument, este în acest moment doar un alt imobil gol, nefolosit, în vara anului trecut ceremoniile de căsătorie din Târgu Mureș fiind translatate din Casa Petráskó-Kárnász în fosta clădire a mentenanței, în spatele Bisericii Reformate din Cetate. Administratorii urbei au anunțat că imobilul în care a funcționat Casa Căsătoriilor va intra în restaurare, urmând să i se stabilească o altă destinație (sigur, nu s-a făcut nimic).

 

Edificiul pe care Primăria vrea să achite 700.000 de euro, a fost ridicat la începutul secolului al XIX-lea, lipit de Casa Kárnász, care, la rândul său, e lipit de Casa Görög (azi, Cercul Militar). În documente, cele trei imobile sunt înregistrate ca unul singur, cu mai multe corpuri.

 

Liviu DAMIAN


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: TENTATIVĂ – Administrația din Târgu Mureș a negociat o clădire scăzându-i prețul cu 0,27% și acum vrea s-o cumpere cu… 700.000 de euro

Credit autor: admin.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button