75,5% dintre candidați au luat BAC-ul

755 dintre candidati au luat bac ul

Rata finală de promovare a primei sesiuni naţionale a examenului de Bacalaureat, din acest an, este de 75,5 la sută, mai mare decât cea comunicată anterior rezolvării contestaţiilor.

Şi raportat la rezultatele finale din sesiunea iunie-iulie 2018, rata de promovare de anul acesta este mai mare, cu aproape un procent.

Cei care nu au reuşit acum, mai au o şansă în cea de-a doua sesiune. Şefa Inspectoratului Şcolar General Bucureşti, Ioana Neacşu, ne spune care este calendarul examenelor.

Ioana Neacşu:

Înscrierea candidaţilor în intervalul 15-19 iulie, iar în data de 26 iulie, pentru cei care susţin şi, respectiv, promovează examenele de corigenţă. Probele scrise din sesiunea a II-a, se vor desfăşura în perioada 21-26 august, în perioada 27 august- 3 septembrie se vor derula examenele de competenţe digitale şi lingvistice, rezultatele se vor afişa în 3 septembrie, vor urma contestaţiile în perioada 3-6 septembrie, cu afişarea rezultatelor finale în data de 7 septembrie.

Pentru a fi declarat promovat, un absolvent de liceu trebuie să îndeplinească următoarele condiţii cumulativ: susţinerea tuturor probelor de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale, a tuturor probelor scrise şi obţinerea notei minime 5 la fiecare dintre acestea, obţinerea cel puţin a mediei 6 la examenele scrise

The post 75,5% dintre candidați au luat BAC-ul appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: 75,5% dintre candidați au luat BAC-ul

Credit autor: Corina Muntean.

Recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.