Cultură

Locatarii azilului de noapte din Târgu Mureș vor fi evacuați joi

Consilierul primarului, Claudiu Maior, a declarat astăzi, într-o conferință de presă, că săptămâna viitoare vor începe lucrările de reabilitare la azilul de noapte, indiferent de protestele locatarilor.

Maior a precizat că aceștia au fost înștiințați din timp de începerea lucrărilor, dar o parte refuză să părăsească locația și amenință cu plângeri, proteste și greva foamei:

De miercuri oprim apa, căldura și gazul și începem să lucrăm, la acoperiș, la interioare, la băi, tot ce ține de acest lucru. De joi dimineață. Oamenii vor fi evacuați, că nu au ce altceva să facă.

Claudiu Maior a precizat că cei care stau la căminul de noapte abuzează de beneficiile oferite de Primărie. Ei ar fi trebuit să locuiască acolo doar pe timpul nopții. Mai mult, susține Maior, prin hotărâre de Consiliul Local li s-au oferit 1.000 de lei pe lună, timp de 5 luni, pentru a-și găsi locuință în altă parte.

Li s-au oferit și locuri de muncă, dar aceștia refuză să lucreze, a mai precizat Claudiu Maior:

Dacă vorbim despre adăpostul de noapte, înseamnă că toți cei care stau acolo trebuie să beneficieze doar de adăpostul de noapte: dimineața pleacă, seara vin înapoi. În ultimii ani, există și părinți care au avut copii, iar copiii, la rândul lor, copii. Nu mi se pare normal un astfel de lucru.

În ultimele 3 luni, Primăria Tg.Mureș a investit peste 200.000 de lei pentru renovare, inclusiv a grupurilor sanitare, lucrări care, susține Claudiu Maior, au fost vandalizate.

Raluca Creţ

The post Locatarii azilului de noapte din Târgu Mureș vor fi evacuați joi appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Locatarii azilului de noapte din Târgu Mureș vor fi evacuați joi

Credit autor: MIRELA ROTAR.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button