Cultură

Matematica și istoria au fost probe azi la Bacalaureat

Prima sesiune a examenului de Bacalaureat a continuat azi (miercuri) cu proba obligatorie a profilului, respectiv matematică sau istorie.

Subiectele de la matematică au fost considerate ușoare de candidați, în timp ce la ce la subiectul de la istorie nu s-au așteptat. Absolvenții clasei a XII-a de la profilul uman au avut de elaborat, la subiectul al III-lea, un eseu de două pagini despre spațiul românesc în Evul Mediu.

Conform Inspectorului General Școlar al județului Mureș, Ioan Macarie, până acum 3 elevi mureșeni au fost eliminați din examenul de bacalaureat pentru tentativă de fraudă:


În prima zi au fost eliminați 2 elevi și astăzi unul deoarece au folosit telefoanele mobile.

Ultima probă scrisă la examenul de Bacalaureat de anul acesta, cea la alegere a profilului şi specializării, este programată pentru joi.

Potrivit Ministerului Educaţiei Naţionale, pentru susţinerea probelor scrise s-au înscris peste 136 de mii de candidaţi din toate promoţiile din care 116 mii dinpromoţia curentă, iar restul din promoţiile anterioare.

Primele rezultate ale examenului de Bacalaureat vor fi afişate pe 8 iulie (ora 12,00), în centrele de examen şi pe site-ul bacalaureat.edu.ro.

Contestaţiile pot fi depuse în aceeaşi zi, în intervalul orar 12,00 – 16,00, iar rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 13 iulie.

Vlad Todoran

The post Matematica și istoria au fost probe azi la Bacalaureat appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Matematica și istoria au fost probe azi la Bacalaureat

Credit autor: MIRELA ROTAR.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button