Cultură

Patru școli mureșene au deja catalog online.

Catalogul online este o ustensilă de actualitate care permite părinților, elevilor și personalului adminsitrativ al unei instituții de învătământ să monitorizeze performanțele elevilor și nu numai.
În Județul Mureș există 4 unități de învătământ care dispun deja de acest sistem. Este vorba despre Colegiile „Al. Papiu Ilarian” și „Unirea” și despre Școlile Gimnaziale „Romulus Guga” și „Liviu Rebreanu”.

Directorul Colegiului Național „Al. Papiu Ilarian” din Târgu-Mureș, Cristina Someșan, afirmă ca aceștia se folosesc de sistem de circa 7 ani și ca a ajutat în relația cu părinții:

Avem catalog online de circa 7 ani, cred că am fost prima școală care a folosit acest serviciu cu toate facilitățile pe care le oferă.
Comunicare cu famila este alta, nu mai există acele surpize neplăcute de la sfârșit de semestru când părinții veneau și ne spuneau că nu știu de o notă sau de absențe și de asemenea toată lumea este mai atentă în predarea în timp util a motivărilor medicale odată cu revenirea la școală.

Inspectorul Școlar General vede avantajele acestui sistem însă crede că ar putea afecta negativ relația părinților cu școala.

Din punctul meu de vedere, sistemul cataloagelor electronice este un sistem bun dar cred că în momentul introduceri acestuia relația părinte-școală va deveni mai distantă.

Catalogele online oferă părinților posibilitatea de a monitoriza rezultatele la învățătură ale propriilor copii dar și de a fi înștiințați de numărul de absențe pe care le au aceștia.
La școlile tîrgumureșene notele și absențele sunt introduse online de specialiști avizați în acest sens, care sunt și responsabili de protejarea datelor cu caracter personal. În acest mod acvtivitatea profesorilor nu este îngreunată.

Vlad Todoran

The post Patru școli mureșene au deja catalog online. appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Patru școli mureșene au deja catalog online.

Credit autor: Corina Muntean.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button