Cultură

Peste 100 de locuri disponibile la Band pentru elevii care au abandonat studiile

Elevii care din diverse motive au fost nevoiți să renunțe la cursuri, le pot relua acum în cadrul Școlii Profesionale prin programul „A doua șansă”, inițiat de Ministerul Educației Naționale.
La Band sunt disponibile 5 clase, cu peste 100 de locuri, a precizat pentru Radio Tg.Mureș directorul adjunct al Școlii Profesionale din localitate, Claudiu Cătinean:

Programul „A doua șansă” a fost implementat atât prin Ministerul Educației cât și prin Asociația Roma Education Fund cu care am încheiat un protocol de colaborare. Sunt dipsonibile 111 locuri în 5 clase. Programul se adresează celor care au abandonat studiile sau care au fost nevoiți să le întrerupă din anumite motive. Prin el, ei primesc șansa de a își finaliza studiile.

Rata abandonului școlar este mai ridicată în rândul etnicilor rromi care reprezintă aproximativ o treime din populația comunei Band.
Programul „A doua Șansă” le permite celor înscriși să obțină o diplomă cu care să meargă mai departe la gimnaziu și liceu sau să obțină o diplomă de calificare profesională de nivelul 3.
1081 de elevi vor studia anul acesta, la Școala Profesională din Band.
Elevii sunt împărțiti în 11 clase, 8 aparținând ciclurilor primar și gimnazial, română și maghiară, și 3 clase la învățământul profesional, limba română.

Vlad Todoran

The post Peste 100 de locuri disponibile la Band pentru elevii care au abandonat studiile appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Peste 100 de locuri disponibile la Band pentru elevii care au abandonat studiile

Credit autor: MIRELA ROTAR.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button