Creşte satisfacţia angajaţilor la locul de muncă!

creste satisfactia angajatilor la locul de munca

Satisfacția la locul de muncă a angajaţilor români a urcat la aproape două treimi(61%)din total faţă de 55% în anii anteriori. Creşterea mulţumirii salariaţilor este mai vizibilă în segmentul populaţiei tinere, între 18 și 23 de ani (77% anul acesta, versus 60% în 2016), cât și pe segmentul 26-34 de ani (de la 58% în 2016 la 71% în 2019).

Ce aspecte s-au îmbunătățit la locul de muncă față de 2016? Un procent mai mare de angajați români din mediul urban spun că au activități interesante sau captivante la locul de muncă (53% în 2019 față de 47% în 2016), potrivit studiului iSense Solutions, realizat pentru evenimentul Employer Branding Conference, în luna martie a anului curent. A crescut, de asemenea, numărul celor care afirmă că sunt recompensaţi cu bonusuri atunci când fac o treabă bună (de la 25% în 2016 la 30% în 2019). În plus, mulțumirea față de beneficiile oferite de către angajator este și ea în creștere, de la 23% acum 3 ani la 28% în prezent. În ceea ce privește numărul de ore petrecut la muncă, acesta a scăzut ușor, de la 8,5 ore pe zi în 2016 la 8,3 în 2019.

Mai important, din perspectiva angajaţilor, este faptul că peste jumătate din ei (55%) vor o carieră la actualul loc de muncă (în ușoară creștere față de 2016, când 51% declarau acest lucru). Motivele pentru care își doresc acest lucru sunt: își primesc salariul la timp (60%), se înțeleg bine cu colegii (59%), s-au pregătit în domeniul în care activează în prezent (52%), jobul este interesant (49%), simt că munca lor este utilă (44%) și se simt respectați (43%). Pe de altă parte, cele mai importante motive pentru care nu își doresc o carieră la actualul loc de muncă sunt legate de salariu, lipsa posibilității de a promova în interiorul companiei, faptul că nu au avut o creștere salarială în ultimul an, angajatorul nu le oferă suficiente beneficii utile, nu învață lucruri utile, nu sunt mulțumiți de programul de lucru sau rezultatele pe care le obțin sunt ignorate.

În top 5 beneficii oferite de companii angajaților români se numără tichetele de masă (38%), prima de sărbători (31%), programul flexibil de sărbători (25%), telefonul de serviciu (24%) și asigurarea sau abonamentul medical (23%). Iar cele mai dorite 5 beneficii de către angajatorii din mediul urban în România sunt: al 13-lea salariu (jumătate dintre ei declară că își doresc acest beneficiu), asigurare sau abonament medical (49%), prima de sărbători (47%), prima de vacanță (46%) și tichetele cadou (42%). Ca o concluzie, rezultatele studiului iSense Solutions demonstrează că angajatorii sunt din ce în ce mai atenți să arate grijă și respect angajaților, fapt ce poate determina o creștere a loialității lor și o implicare mai mare la locul de muncă.

Datele au fost culese în februarie 2019, cercetarea fiind realizată online pe 503 respondenți și este reprezentativă pentru angajații și cei care sunt în căutarea unui loc de muncă în mediul urban din România, cu un grad de eroare de /- 4,37 % la un nivel de încredere de 95%. Datele sunt comparate cu cele dintr-o cercetare similară realizată online, pe 770 respondenți, în iunie 2016.

Autor: Virgil Natea

Editor: Corina Muntean

Rubrica Buzunare pline este o rubrică de profil economic realizată de Virgil Natea. Ea poate fi ascultată la Radio Tg.Mureș, pe frecvențele de 102,9 FM și 98,9 FM, de luni până vineri, în emisiunea Pulsul Zilei, la ora 11,40 și, în reluare, în emisiunea Sens unic la ora 16,45.

Sursa: www.startupcafe.ro

The post Creşte satisfacţia angajaţilor la locul de muncă! appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Creşte satisfacţia angajaţilor la locul de muncă!

Credit autor: Corina Muntean.

Recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.