Economie

INVESTIȚIE – Peste 2,5 milioane de euro în modernizarea a 61 de kilometri din rețeaua de distribuție a gazului din Mureș

LUCRĂRI. În acest an, din suma de aproximativ 180 de milioane de lei (echivalentul a peste 37,8 milioane de euro) pe care o investeşte în modernizarea rețelei Delgaz Grid – subsidiara E.ON care activează pe partea de distribuție a gazului în 20 de județe din nordul și vestul țării – peste 12 milioane de lei (2,5 milioane de euro) au fost alocați în judeţul Mureş, cele mai semnificative lucrări urmând să se deruleze în Reghin, Sovata şi Miheşu de Câmpie. În întreg județul va fi înlocuită rețeaua de gaz pe o lungime de 61 de kilometri.

 

În Reghin, se vor înlocui conducte şi branşamente pe o lungime de 12,6 kilometri (pe străzile Gurghiului, CFR, Târnavei, Argeşului, Oltului, Lungă, Scurtă, Crişului, parţial Lăpuşnei, Iernuţeni, Călăraşi, Şcolii, Republicii, Terasei, Izvorului, Mihai Viteazu şi Apalinei, Horea, Orizontului, Porumbei şi Dealului).

 

În Sovata, se vor înlocui conducte şi branşamente pe o lungime de 11 kilometri (pe străzile Tivoli, Câmpul Mic, Vulturului, Florilor, Ciocârliei, Cerbului, Câmpul Sărat, Lacului, 22 Decembrie, Sebeşului, N. Bălcescu, Ulmului, Trandafirilor, Stelelor, Arinului şi Soarelui).

 

Lucrări de modernizare a reţelei de distribuţie gaze naturale vor fi executate și la Miheşu de Câmpie (peste 13 kilometri), Luduş (3,8 kilometri), Botez (2,7 kilometri), Tofalău (2,5 kilometri) şi Sângeorgiu de Pădure (3,8 kilometri). De asemenea, șapte staţii de reglare-măsurare (cele din Târgu Mureş, Chirileu, Sânpaul, Valea Izvoarelor, Vidrasău şi Voiniceni) vor fi modernizate.

 

Liviu DAMIAN


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: INVESTIȚIE – Peste 2,5 milioane de euro în modernizarea a 61 de kilometri din rețeaua de distribuție a gazului din Mureș

Credit autor: admin.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button