Economie

INVESTIȚIE – Premierul Ungariei, Viktor Orbán, invitat să inaugureze la Sânpaul cea mai mare fabrică de nutrețuri combinate din România

SÂNPAUL. În 10 mai, premierul Ungariei și preşedintele FIDESZ, Viktor Orbán, va inaugura în comuna mureșeană Sânpaul cea mai mare fabrică de nutreţuri combinate din România, o investiție de 15 milioane de euro realizată (parte din fonduri europene) de Grupul UBM din Ungaria (prin firma UBM Feed România, manageriată de Dénes Laczkó) şi companiile românești East Consulting şi Oprea Avi-Com.

 

Fabrica, care dispune de tehnologie de top, fiind complet automatizată, va produce peste 220.000 de tone de furaje pe an pentru toate speciile de animale (păsări, porcine și rumegătoare). Argumentul înființării fabricii de nutrețuri combinate constă în cantitatea mare (milioane de tone) de cereale exportate de România și cantitatea mare de import a furajelor consumate de zootehnia autohtonă.

 

Reprezentanții grupului UBM au precizat că dețin un know-how semnificativ în acest domeniu, având mai multe capacități de producție de furaje în Ungaria, inclusiv propria fabrică de premix, fapt care va contribui la îmbunătățirea sectorului furajelor din România.

 

Liviu DAMIAN


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: INVESTIȚIE – Premierul Ungariei, Viktor Orbán, invitat să inaugureze la Sânpaul cea mai mare fabrică de nutrețuri combinate din România

Credit autor: admin.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button