Economie

Numărul, vânzările și profitul firmelor covăsnene sunt în creștere

Numărul firmelor din judeţul Covasna, cifrele de afaceri şi profiturile acestora au crescut în 2018 faţă de 2017, relevă un studiu prezentat, miercuri, de conducerea Camerei de Comerţ şi Industrie (CCI) Covasna.

Potrivit acestuia, anul trecut numărul firmelor din judeţ a crescut la 4.918 de la 4.806 în 2017. Cele mai multe firme covăsneene își desfășoară activitatea în domeniul comerţului, serviciilor şi industriei.

Cât priveşte cifra de afaceri, aceasta s-a majorat de la 6 milioane de lei la 6,4 milioane de lei în 2018, iar profiturile firmelor au crescut de la circa 484 de milioane de lei la peste 494 de milioane de lei. A scăzut, în schimb numărul de salariați de la 28.571 la 28.354.

Potrivit studiului, două domenii prioritare prevăzute în Planul de dezvoltare economică a judeţului, turismul şi domeniul IT, au început să se ia avânt, a declarat preşedintele CCI Covasna, Edler Andras.

The post Numărul, vânzările și profitul firmelor covăsnene sunt în creștere appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Numărul, vânzările și profitul firmelor covăsnene sunt în creștere

Credit autor: MIRELA ROTAR.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button