“Piraţi rutieri” depistaţi de Poliţia Mureş

pirati rutieri depistati de politia mures

În perioada 1 – 4 august, în cadrul unei acțiuni care se desfăşoară pentru depistarea celor care efectuează transport neautorizat de persoane, polițiștii din întreaga ţară au depistat 244 de autovehicule ce efectuau, în mod ilegal, transport contra-cost de persoane, fiind dispuse 201 imobilizări de autovehicule folosite de „pirați”.

Potrivit Biroului de presă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş, la nivel naţional polițiștii au controlat 21.291 de autovehicule și 13 societăți comerciale, fiind constatate 123 de infracțiuni, 6 de natură economică, 80 la regimul circulaţiei rutiere și 37 alte feluri.

De asemenea, au fost aplicate 4.032 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 1.155 la Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 195/2002, 371 la Legea 38/2003 privind transportul în regim de taxi și în regim de închiriere, 106 la Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 49/2019 privind activităţile de transport alternativ cu autoturism şi conducător auto şi 2.400 de sancțiuni contravenționale la alte acte normative.

Totodată, au fost efectuate 7.564 de testări cu etilotestul, fiind reținute 21 de permise de conducere şi retrase 223 de certificate de înmatriculare.

“În activități, alături de polițiști rutieri, de ordine publică, de investigarea criminalității economice și de la transporturi, au fost angrenați și specialiști ai Registrului Auto Român și ai Inspectoratului Teritorial de Muncă. La nivel naţional, acţiunile pentru combaterea ilegalităților din domeniu continuă”, se precizează în comunicat.

(Redacţia)

 

Post-ul “Piraţi rutieri” depistaţi de Poliţia Mureş apare prima dată în Stiri din Mures, Stiri Targu mures – Liderul presei muresene.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: “Piraţi rutieri” depistaţi de Poliţia Mureş

Credit autor: redactia.

Recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.