Economie

S-A SEMNAT – Contract de 2,6 milioane de euro pentru amenajarea intersecțiilor pe ruta Târgu Mureș – Miercurea Nirajului – Sărățeni – Harghita

INFRASTRUCTURĂ. Conducerea administrației județene (Consiliul Județean) a semnat contractul pentru amenajarea acostamentelor și șanțurilor pe DJ135, pe un tronson de aproape 8,5 kilometri, pe ruta Târgu Mureș – Miercurea Nirajului – Sărățeni – limita cu județul Harghita.

 

Conform contractului, lucrările vor dura trei ani și opt luni, după recepția finală constructorul urmând să garanteze lucrarea timp de trei ani. Suma totală se ridică la peste 2,6 milioane de euro (exact: 12.500.950 de lei), banii provenind din visteria județului.

 

Executantul, care a fost selecționat în urma unei proceduri simplificate, este asocierea de firme Citadin Prest SA & One Cad Studio SRL. Criteriul de atribuire a fost cel mai bun raport calitate – preț, componenta financiară reprezentând 94%.

 

În acest an, în 11 ianuarie, această asociere de firme a mai primit, prin încredințare directă, o lucrare finanțată de Consiliul Județean Mureș, respectiv proiectarea și execuția parcării din Band (cu 21 de locuri în zona Primăriei din comună), lucrare în valoare de peste o jumătate de milion de lei (exact: 532.960,48 lei). Citadin Prest este o firmă controlată de Costin Iancu Lăurean, iar sereleul specializat pe proiectare One Cad Studio este manageriat de Stelian Toma.

 

Ce se face și graficul alocării banilor

 

Revenind la amenajarea acostamentelor și șanțurilor pe DJ135, proiectul prevede amenajarea intersecţiilor cu patru drumuri pe teritoriul localităţii Livezeni, a intersecţiei cu cartierul Orizont prin Aleea Soarelui, a intersecţiei cu străzile Livezilor, Miko Laszlo, Kincses şi Ivăneşti, a intersecţiilor drumului judeţean în satul Ivăneşti cu străzile Romanilor, Bujorului şi Sportivilor, iar în Sînişor, cu strada Principală.

 

Practic, vor fi asfaltate acostamentele, vor fi betonate şanţurile de scurgere, se vor amenaja zonele de parcare de pe marginea drumului, se vor repara podețele existente și se vor decolmata cele înfundate, și se vor monta parapete metalice.

 

Conform graficului de investiții din proiect, realizarea lucrării va fi realizată pe parcursul a patru ani. În acest an se va obține autorizația de construire, se va realiza proiectul tehnic și vor începe lucrările de execuție, pentru toate acestea fiind alocată suma 1.869.747,90 lei TVA. În următorii trei ani, alocările de fonduri sunt estimate la câte 28% din valoarea totală, în fiecare an (2020, 2021 și 2022).

 

Liviu DAMIAN


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: S-A SEMNAT – Contract de 2,6 milioane de euro pentru amenajarea intersecțiilor pe ruta Târgu Mureș – Miercurea Nirajului – Sărățeni – Harghita

Credit autor: admin.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button