Economie

S-a vândut Promenada Mall Târgu-Mureș!

AEW, unul dintre cele mai mari fonduri de investiții imobiliare din lume, parte a grupului financiar francez Natixis, a finalizat vânzarea clădirii de birouri America House situată în Piața Victoriei din București și a Promenada Mall, cel mai mare centru comercial din Târgu-Mureș. AEW a intrat în România în 2007, achiziționând America House de la Globe Trade Center (GTC), şi Promenada Mall Târgu-Mureș de la BelRom câteva luni mai târziu.

Indotek, noul proprietar

Cumpărătorul Promenada Mall Târgu-Mureș este Indotek, un grup de companii de administrare a investițiilor deținut de acționari americani și unguri.
AEW a fost asistat de o echipă formată din Clifford Chance Badea, biroul local al firmei internaționale de avocatură Clifford Chance, care a oferit suportul legal, Cushman & Wakefield Echinox, care a gestionat procesul de vânzare a America House și JLL, care a coordonat vânzarea Promenada Mall Târgu-Mureș.
„Vânzarea Promenda Mall către un investitor nou pe piața românească este o dovadă în plus că există lichiditate în orașele secundare din România, fapt susținut și de tranzacțiile pe care JLL le-a realizat în prima parte a anului. Mai mult decât atât, tranzacția este deosebit de importantă într-o perioadă în care la nivel mondial apetitul pentru investiții în proprietăți deretail de pe piețe secundare s-a diminuat. În continuare, proprietățile performante oferă investitorilor dispuși să ia în considerare România, o rentabilitate foarte atractivă raportat la nivelul de risc”, a declarat Andrei Văcaru, Head of Capital Markets JLL Romania.

Peste 80 de magazine, cinema, restaurante și cafenele

Promenada Mall Târgu-Mureș este cel mai mare centru comercial din județul Mureș, situat în centrul României, cu o suprafață închiriabilă de aproximativ 50.000 de metri pătrați. Cu peste 80 de magazine, 8 săli de cinema, restaurante, cafenele și alte opțiuni de divertisment, oferta Promenada este echilibrată și diversificată. Chiriaşii ancoră sunt Auchan, Leroy Merlin, Decathlon, Hervis, H&M, LC Waikiki, New Yorker, Deichmann, Takko, CCC, Pepco, Cinema City și Media Galaxy.

(Redacția)

Post-ul S-a vândut Promenada Mall Târgu-Mureș! apare prima dată în Stiri din Mures, Stiri Targu mures – Liderul presei muresene.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: S-a vândut Promenada Mall Târgu-Mureș!

Credit autor: redactia.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button