Economie

Sindicaliștii dezbat efectele digitalizării

Pentru că digitalizarea schimbă toate domeniile atât cele sociale cât și economice ale vieții, aceasta are o mare influență și asupra muncii și ocupării forței de muncă.

Pentru a trage un semnal de alarmă asupra acestei situații, sâmbătă, 28 septembrie, la Hotel „Aluniș” din Sovata va avea loc conferința cu tema ”Parteneri sociali – împreună pentru a răspunde provocărilor digitalizării asupra pieţei forţei de muncă”. Gazda va fi Uniunea Județeană a Sindicatelor Libere (UJSL) Mureș Filiala Confederația Națională a Sindicatelor Libere din România (CNSLR) Frăția, în parteneriat cu Federația Sindicatelor din Austria – ÖGB.

”Evenimentul este organizat în cadrul proiectului “ Danube@work: „Parteneri sociali pentru munca digitală echitabilă“, implementat în perioada 1 ianuarie 2017 – 31 decembrie 2019, de confederații sindicale și patronale din Austria, Bulgaria, România și Serbia: Federația sindicală austriacă (ÖGB), Confederația Sindicatelor Independente din Bulgaria (CITUB), Confederația Sindicatelor Libere din România (CNSLR-Frăția), Confederația Sindicatelor Autonome din Serbia (CATUS), Confederația Sindicatelor Nezavisnost (TUC Nezavisnost), Serbia, Asociația Bulgară pentru Managementul Poporului (BAUH), Uniunea Generală a Industriștilor din România (UGIR), Asociația Angajatorilor din Serbia (SAE). Proiectul este finanțat de Guvernul austriac”, se precizează într-un comunicat de presă transmis de către Călin Cociș, președinte al UJSL Mureș Filiala CNSLR Frăția.

Tot în același comunicat se menționează că ”obiectivul acestei conferințe este acela de a spori gradul de conștientizare cu privire la provocările determinate de digitalizarea muncii și necesitatea de a identifica soluții comune la nivel local şi național”.

Andreea GONDOR

 

Post-ul Sindicaliștii dezbat efectele digitalizării apare prima dată în Stiri din Mures, Stiri Targu mures – Liderul presei muresene.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Sindicaliștii dezbat efectele digitalizării

Credit autor: redactia.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button