Economie

Spaţiu de închiriat la Gimnaziul „Ioan Vlăduțiu”

Pentru asigurarea unor activități comerciale benefice elevilor și cadrelor didactice, Școala Gimnazială „Ioan Vlăduțiu” Luduș a amenajat un spațiu în suprafață utilă de 10 metri pătraţi în incinta școlii din strada Crinului nr. 2.

Spațiul face parte din domeniul public al orașului Luduș, iar din punct de vedere urbanistic este încadrat în zona „A”.

Anca Năsăudean de la Serviciul „Investiții, Achiziții, Domeniu Public” spune că „Destinația spațiului este de local specific alimentației publice, fiind obligatorie respectarea prevederilor Legii nr. 123/2008, pentru o alimentație sănătoasă în unitățile de învățământ preuniversitar și ale prevederilor Ordinului nr. 1563/2008, pentru aprobarea Listei alimentelor nerecomandate preșcolarilor și școlarilor a principiilor care stau la baza unei alimentații sănătoase pentru copii și adolescenți. În mod firesc, comercializarea băuturilor alcoolice în acest spațiu este strict interzisă”.

Adrian Banea, directorul Școlii Gimnaziale spune că „Din data de 1 septembrie 2019 acest spațiu comercial nu va mai face obiectul unui contract de închiriere, contractul actual ajungând la termen”.

La Luduș, închirierea bunurilor aparținând Primăriei este reglementată prin Regulamentul aprobat prin Hotărârea Consiliului local nr. 221 din 19 octombrie 2010 și în temeiul acestei Hotărâri de Consiliu Local se propune închirierea, prin licitație publică deschisă cu strigare, a spațiului în suprafață utilă de 10 metri pătraţi situat în incinta Școlii Gimnaziale din strada Crinului nr. 2.

În Expunerea de motive a proiectului de hotărâre a Consiliului Local, primarul Cristian Moldovan scrie că „Închirierea spațiului se va face cu respectarea articolului 36, alineatul 2, litera c din Legea nr. 215/2001 a administrației publice locale”.

În caietul de sarcini privind închirierea, prin licitație publică deschisă cu strigare, a spațiului amintit este prevăzută durata de închiriere, doi ani, începând de la data de 1 septembrie 2019, sau de la data semnării contractului de închiriere. Cel care își adjudecă licitația este obligat ca, în termen de o lună de la data semnării contractului de închiriere, să amenajeze spațiul conform destinației menționate. Cheltuielile privind amenajarea îi revine în totalitate locatorului. Mai trebuie să amintim că taxa de participare la licitație este de 50 de lei, Caietul de sarcini este gratuit și se poate procura de la Primăria orașului Luduș, iar prețul chiriei care va fi stabilit după desfășurarea licitației se va achita la casierie Primăriei orașului Luduș în două tranșe egale, semestrial, prima până la data de 31 martie, iar a doua până la data de 30 septembrie. Începând cu anul 2020, chiria se va actualiza anual, în funcție de indicele de inflație comunicat de Institutul Național de Statistică și de Hotărârile Consiliului Local Luduș.

Cererea de înscriere, taxa de participare, împreună cu documentele necesare în vederea participării la licitația publică se vor depune până la data de 26 iulie, ora 15.00, la Registratura Primăriei orașului Luduș. Licitația publică este programată pentru ziua de 31 iulie, ora 14.00, în sala de ședințe a Primăriei orașului Luduș în cazul în care se prezintă cel puțin doi ofertanți. În cazul în care numărul ofertanților este mai mic de doi, licitația nu este valabilă și se va repeta întreaga procedură respectând aceleași condiții.

Ioan A. BORGOVAN

 

 

 

Post-ul Spaţiu de închiriat la Gimnaziul „Ioan Vlăduțiu” apare prima dată în Stiri din Mures, Stiri Targu mures – Liderul presei muresene.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Spaţiu de închiriat la Gimnaziul „Ioan Vlăduțiu”

Credit autor: redactia.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button